Į policiją signataras R.Paulauskas kreipėsi, kai saugomoje teritorijoje Turniškėse šeštadienio naktį buvo suniokotas jo automobilis "Opel Monza". Pareigūnams jis pranešė, kad nežinomi asmenys, atidarę jo automobilio variklio dangtį, nupjaustė laidus ir išleido iš variklio tepalus.

Šio įvykio Nepriklausomybės Akto signataras pareiškė nelaikąs atsitiktiniu, nes automobilio suniokojimas sutampa su artėjančiomis Kovo 11osios metinėmis. R.Paulauskas taip pat atkreipė policijos pareigūnų dėmesį į tai, kad viskas įvyko policijos saugomoje teritorijoje, vos už kelių šimtų metrų nuo Prezidento Valdo Adamkaus rezidencijos.

"Diversija"

LŽ susidomėjus šia istorija, Turniškes saugantys pareigūnai prisipažino buvę įvykio liudytojais. Pasak jų, nelaimės kaltininku tapo kadenciją baigusio Prezidento A.Brazausko globotinis, taksų veislės šuo.

Pareigūnai pasakojo, kad keturkojis A.Brazausko augintinis įnirtingai vaikėsi katę, kuri savo nelaimei nusprendė nuo persekiotojo pasislėpti po R.Paulausko automobilio variklio dangčiu. Tačiau Prezidento šunėkas taip pat įsigudrino prasibrauti iki signataro automobilio variklio.

Pasak įvykio liudytojų, dviejų gyvūnėlių grumtynės kurį laiką vyko po automobilio variklio dangčiu. Tad spėjama, kad būtent tuomet ne be A.Brazausko šuns pastangų buvo perkąsti keli variklio elektros laidai bei aušinimo skysčio žarnelė. Po variklio dangčiu įstrigusį Prezidento taksą išvadavo A.Brazausko tarnaitė.