„Akivaizdu, kad Lietuvos valdžia turėtų būti operatyvesnė išformuojant „Leo LT“. Taip pat būtina skubiai įsteigti naują 100 procentų valstybės nuosavybės bendrovę, kuri ir dalyvautų kaip vykdytojas įgyvendinant šiuo metu prioritetinį valstybės projektą,“ - sako O.Juknevičienė.

Europarlamentarės teigimu, sutartimi įtvirtinti „Leo LT“ grupės dukterinės įmonės „Interlinks“ dalyvavimą jungčių projekte būtų labai rizikinga – mat ši bendrovė yra atsidūrusi ne tik LR Konstitucinio Teismo akiratyje, bet ir Europos Komisijos akiratyje, kuri šiuo metu kaip tik vykdo tyrimą dėl „Leo LT“ steigimo teisėtumo.

„Esu įsitikinusi, jog EK išvados šiam projektui bus nepalankios, LR valdžia irgi ruošiasi įmonės išformavimui. Tuo atveju, jei išformuojant „Leo LT“ jau bus su ES pasirašyta sutartis, kuria „Interlinks“ bus įteisinta kaip vykdytojas, pakeisti vykdytoją užtruks ilgai, ir Lietuva gali visiškai prarasti finansavimą projektui, nes investicijas būtina pasiimti iki 2010 m.,“ - sako O.Juknevičienė. Ilgai užtruksiantis teisinių dokumentų keitimas gali iš viso palaidoti energetinių jungčių projektą, o Lietuvos neįsisavinti ES pinigai atiteks kitiems prioritetiniams ES energetikos projektams.

O.Juknevičienės teigimu, LR Vyriausybė šiuo metu turi būti labai operatyvi išformuojant „Leo LT“, o ruošiamoje paraiškoje, kuri turi būti parengta ir atiduota EK iki š.m. liepos 15 d., kaip vykdytoja jokiu būdu negali būti pateikta šio projekto neįgyvendinsianti bendrovė.