Jau aišku, kad ši įmonė - vienintelė pretendentė į nugalėtojo vardą. Tuo tarpu kiti pretendentai maitinti vaikus, nors ir siūlę mažesnes kainas, liks už borto.

"Smulkaus urmo" 45 proc. akcijų priklauso bendrovei "ŽIA valda", kurios pagrindinis akcininkas - verslininkas Gediminas Žiemelis.

Vilniaus darželinukų tėvams atstovaujančią organizaciją "Tėvų forumas" papiktino tai, kad "Smulkus urmas" jų kišenes per metus patuštintų 2,4 mln. litų daugiau nei kitos konkurse dalyvavusios bendrovės. Konkurso laimėtojas užsitikrintų iš viso apie 15 milijonų litų vertės užsakymą.

Konkurse dalyvavo penki dalyviai, tarp jų bendrovė "Kretingalės mėsa", Kauno bendrovės "Pieno ūkis" ir "Senasis kubilas", kuri kreipėsi į Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų komisiją su pretenzija ir prašymu persvarstyti siūlymą.

Vilniaus savivaldybės Kultūros ir ugdymo departamento įstaigų administravimo skyriaus vyriausiasis specialistas Tadeušas Gečys aiškina, kad vaikams maitinti keliami labai aukšti reikalavimai. Todėl esą ir konkurse reikalaujama turėti kokybės vadybos sertifikatą.

"Smulkus urmas" aptarnauja 1500 klientų. Tarp jų - Vilniaus greitosios pagalbos universitetinė ligoninė, Vilniaus gimdymo namai, Vilniaus priklausomybės ligų centras, įmonė "Mažeikių nafta", oro bendrovė "flyLAL Charters" ir kitos.