Be to, ES vėliavų Europos Komisijos delegacijos Vilniuje buvo prašiusios kai kurios seniūnijos, taip pat mokyklos.

ES vėliavomis pasipuošė ir sostinės Rotušės aikštė.

Atėnuose Lietuvos delegacija, vadovaujama prezidento Rolando Pakso, kartu su kitų devynių derybas baigusių kandidačių delegacijomis dalyvaus Stojimo į ES sutarties pasirašymo ceremonijoje.

Lietuvos stojimo į ES sutartį pasirašys premjeras Algirdas Brazauskas ir užsienio reikalų ministras Antanas Valionis. Į Atėnus taip pat išvyko Seimo vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Vytenis Andriukaitis, Europos komiteto generalinis direktorius Petras Auštrevičius, Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris.

Stojimo į ES sutartyje, kurią sudaro daugiau kaip 5 tūkst. puslapių, atspindimas visas derybų su ES turinys, finansinės narystės ES sąlygos, konkrečios finansinės paramos sumos infrastruktūros ir regionų plėtrai, žemės ūkiui, išmokos žemdirbiams, žemės ūkio gamybos kvotos, pinigai Ignalinos uždarymo pasekmių įveikimui, pereinamieji laikotarpiai ir kita.

Be to, į tekstą yra įtrauktos 9 Lietuvai aktualios deklaracijos: ES paskelbta deklaracija dėl greitesnio nei 7 metai darbo rinkų atvėrimo Lietuvai, taip pat dėl Bendrijos paramos, siekiant, kad Lietuva įsijungtų į Šengeno erdvę kartu su pirmąją prisijungsiančiųjų šalių grupe bei kitos. Sutartyje taip pat specialiu Protokolu yra įteisintas Ignalinos atominės elektrinės uždarymo pasekmių finansavimas.

Sutartis įsigalios, kai ją ratifikuos ES narių ir kandidačių parlamentai.

Lietuvos gyventojai savo nuomonę dėl šalies stojimo į ES pareikš referendume gegužės 10-11 dienomis. Planuojama, kad po referendumo, pavasario sesijoje, Stojimo sutartį turėtų ratifikuoti Lietuvos Seimas.

Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare 2004-ųjų metų gegužės 1 dieną. Sociologiniai tyrimai rodo, kad šalies narystę ES palaiko du trečdaliai gyventojų.

10 valstybių kandidačių atstovams pasirašius Stojimo sutartį, trečiadienį vakare Graikijos prezidentas Constantinos Stephanopolous (Konstantinas Stefanopulas) rengia vakarienę valstybių bei vyriausybių vadovams ir užsienio reikalų ministrams.

Be stojimo į Europos Sąjungą sutarties pasirašymo ceremonijos, Atėnuose trečiadienį vyks neformalus Europos Sąjungos viršūnių tarybos susitikimas, kuriame bus aptarti Konvento dėl Europos ateities klausimai. Trečiadienio rytą rengiami "mažųjų valstybių" vyriausybių vadovų pusryčiai, kuriuose dalyvaus ir Lietuvos premjeras Algirdas Brazauskas.

Ketvirtadienį rengiama Europos konferencija, kurioje bus aptariama "platesnės Europos" iniciatyva, kuria siekiama išvengti naujų skiriamųjų linijų Europoje po ES plėtros bei plėsti saugumo ir gerovės zoną už ES ribų.

Šioje konferencijoje pirmą kartą dalyvauti narių teisėmis yra pakviestos Ukraina ir Moldova. Rusija pakviesta stebėtojos teisėmis.