Tokia priemonė numatyta vykdant bendrą Teisingumo ministerijos ir Jungtinių Tautų Vystymo Programos projektą „Žmogaus teisių stiprinimas visuomenės teisiniu švietimu“. Projekto tikslas - padidinti teisinės informacijos prieinamumą visuomenei ir šviečiant jaunimą teisės klausimais sukurti ilgalaikį pagrindą teisinio sąmoningumo ugdymui.

Į darbo grupę, kurios vadovu paskirtas Teisingumo ministerijos valstybės sekretorius Paulius Koverovas, savo atstovus delegavo Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Lietuvos teisės universitetas, Vilniaus Universiteto Teisės fakultetas. Darbo grupėje taip pat dirbs ir Teisingumo ministerijos bei prevencinį darbą dirbančios policijos atstovai.

Teisinio švietimo programą mokykloms Lietuvos ir užsienio ekspertai nutarė parengti atsižvelgdami į šiuo metu esančias įvairias atskiras iniciatyvas, kurias tikimasi apjungti. Pavyzdžiui, plečiasi ir vis naujų dalyvių sulaukia moksleivių teisės žinių konkursas "Temidė". Jis vyksta atskiruose regionuose. Jau baigėsi Vilniaus ir kitų apskričių moksleivių konkursas. Šiemet "Temidė" pirmą kartą surengta Klaipėdos apskrities mokykloms. Kviečiami 9-12 klasių moksleiviai ne tik į teisės žinių patikrinimą, bet ir kartu į šventinį renginį, vadinamą teisingumo deivės vardu. Balandžio 25 dieną vyks visos Lietuvos moksleivių teisės žinių konkursas Panevėžyje.

Be to, kai kurios visuomeninės organizacijos įvairiose mokyklose vykdo eksperimentinius projektus supažindindamos moksleivius su teisine sistema, teisinėmis institucijomis. Tačiau Vyriausybė įsipareigojo gerinti visuomenės teisinį švietimą. 2001-2004 metų programos įgyvendinimo priemonėse Vyriausybė užsibrėžė tikslą skatinti visuomenės teisinį švietimą, ištirti teisinių žinių poreikį visuomenėje, sukurti ir įdiegti programas ir priemones tų poreikių patenkinimui.

Taip pat numatyta taikyti informacines technologijas, kurios sukurtų prieigą prie teisės aktų, teisės aktų projektų ir jų įgyvendinimo. Siekiant šio tikslo Teisingumo ministerija kartu su Švietimo ir mokslo ministerija iki 2004 metų trečio ketvirčio turi sukurti Visuomenės teisinio švietimo programą. Tikimasi, kad darbo grupės atliktas darbas galėtų tapti svarbia minėtos programos dalimi

Teisingumo ministerija jau ėmėsi siekti šio tikslo. Naudojamasi televizijos ir radijo transliacijomis, informaciniais leidiniais ir interaktyviu interneto puslapiu. Nuo šių metų pradžios pradėjo veikti teisingumo ministerijos Informacijos biuras, kuris nemokamai ir operatyviai teikia visuomenei įvairią teisinę informaciją. Dar šiais metais planuojama išplėsti šio biuro veiklą ir dešimtyje apskričių centrų.