Pasak E. Skarbaliaus, antradienį Vyriausiajai rinkimų komisijai buvo pateikti Žemaičių partijos kandidatų į EP rinkimus sąrašai bei pareiškiniai dokumentai. Be pirmuoju numeriu sąraše įrašyto partijos pirmininko, į Europarlamentą kandidatuoja Arvydas Norvydas, Stasys Gvažiauskas, Daiva Arlauskienė, Kęstutis Grinaveckas, Janina Šliogerė, Karolis Šiaudkulis, Valerija Statauskienė, Darius Bidva.

E. Skarbaliaus teigimu, jų partija, į EP rinkimus eidama su šūkiu "Tėvynė viena", sieks atstovauti Lietuvai, ypatingą dėmesį skirs šalies energetikos savarankiškumui bei tautinio identiteto išsaugojimui.

"Lietuvos kaip valstybės išsaugojimas įmanomas tik išsaugant jos vidinę kultūrą ir nepaskęstant globalizacijos liūne. (...) Kad nepasidarytume vasalų kraštas. Ne paslaptis, kad Europos Sąjungoje tiek Lietuvą, tiek kitas mūsų Baltijos seses laiko antros rūšies ar antro kalibro narėmis. (...) Reikia pakovoti už garbę ir savigarbą", - Eltai sakė Žemaičių partijos vadovas.

Dalyvauti birželio 7-ąją Europos Parlamento rinkimuose VRK jau yra įregistravusi partiją Tvarka ir teisingumas. Trečiadienį VRK ketina įregistruoti rinkimams Socialdemokratų partiją. Liberalų sąjūdžio atstovai trečiadienį taip pat VRK įteikė pareiškinius dokumentus dėl dalyvavimo EP rinkimuose.

Rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje vyks birželio 7 dieną. Lietuva rinks 12 europarlamentarų.