Mat iškart susirgo abu ambasadoriaus vaikai - ketverių metų Laurynas ir šešerių metų Simona.

„Šeštadienį nuėjome pas gydytoją. Jis garantavo, jog kiaulių gripo tikrai neparsivežėme. Vaikus griebia ir kitokie virusai, todėl esame ramūs.

Vaikai į darželį dar neina, palauksime, kol nukris temperatūra“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo A.Brūzga.

Lietuvos ambasadorius nuolat gyvena ir dirba Vašingtone, tačiau dažnai keliauja į Meksiką darbo reikalais. Prieš savaitę jis nutarė šioje šalyje ir atostogauti.

Po pasaulį pradėjęs plisti kiaulių gripo virusas pakeitė ir mūsų šalies nuolatinės atstovybės prie UNESCO ambasadorės Inos Marčiulionytės planus kitą savaitę aplankyti Meksiką. Baltijos valstybių kandidate į UNESCO generalinio direktoriaus postą paskelbta 45 metų I.Marčiulionytė šiomis dienomis Vašingtone ir Niujorke susitiks su JAV valdžios pareigūnais. Kitą savaitę UNESCO ambasadorė ketino keliauti į Meksikos sostinę.

"Prasidėjus kiaulių gripui ambasadoje Vašingtone subūrėme koordinacinį centrą, mėginame stebėti situaciją. Remiamės ir generaliniais konsulatais kituose JAV miestuose. Meksikoje Lietuva savo konsulato dar neturi, bet kandidatas į garbės konsulus Ronenas Waisseris Landau pasiryžęs mums pagelbėti", - "Lietuvos rytui" pasakojo Lietuvos ambasadorius JAV ir Meksikai A.Brūzga.

Kol kas nė vienas Lietuvos pilietis dėl kiaulių gripo nesikreipė nei į atstovą Meksikoje, nei į diplomatus Jungtinėse Amerikos Valstijose.