Šių metų balandžio 2 diena buvo paskutinė, kada visos rinkimuose norinčios dalyvauti partijos turėjo Teisingumo ministerijai pateikti savo partijos narių sąrašus. Pagal galiojančią tvarką, ministerija per 15 darbo dienų nuo sąrašo gavimo dienos turėjo patikrinti ar šiuose sąrašuose nurodytas politinės partijos narių skaičius atitinka įstatymo nuostatas, t.y. ar partija turi ne mažiau kaip tūkstantį narių, pilnamečių Lietuvos piliečių.

Dar nesibaigus terminui ministerija patikrino ir Vyriausiajai rinkimo komisijai patvirtino, kad įstatymų reikalavimus atitinka bei rinkimuose gali dalyvauti šios partijos: partija „Tvarka ir teisingumas“, Žemaičių partija, Darbo partija, Lietuvos centro partija, Lietuvos lenkų rinkimo akcija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos socialdemokratų sąjunga, Fronto partija, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Pilietinės demokratijos partija, Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, Leiboristų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautinė partija „Lietuvos kelias“, Tautos prisikėlimo partija.

Tikrintuose politinių partijų sąrašuose buvo rasta netikslumų, kuomet nurodyti ne pilni kai kurių narių duomenys, dalies įrašytų asmenų nėra Gyventojų registro duomenų bazėje ir pan. Tačiau šie trūkumai neturėjo esminės įtakos partijos narių skaičiui, tad visi sąrašai patvirtinti kaip atitinkantys reikalavimus.

DELFI primena, kad Naujoji sąjunga (socialliberalai) pavėlavo pateikti dokumentus ir atskiru sąrašu EP rinkimuose dalyvauti negalės.