Iki trečiadienio Vyriausiajai rinkimų komisijai pranešta, kad pakankamą narių skaičių turi partija "Tvarka ir teisingumas", Žemaičių partija, Darbo partija, Lietuvos centro partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos socialdemokratų sąjunga, "Fronto" partija ir Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga.

"Patvirtinę, kad pateikti sąrašai atitinka įstatymo reikalavimus, šią informaciją perduodame Vyriausiajai rinkimų komisijai. Toks sutikimas yra kaip ir leidimas", - BNS trečiadienį sakė teisingumo ministro patarėja Vaida Vincevičiūtė.

Iki balandžio 24 dienos Teisingumo ministerija patikrins dar šešių partijų, norinčių dalyvauti rinkimuose, sąrašus. Savo eilės laukia Pilietinės demokratijos partija, Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, Leiboristų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautinė partija "Lietuvos kelias" ir Tautos prisikėlimo partija.

EP rinkimuose kaip savarankiška partija negalės dalyvauti Naujoji sąjunga (socialliberalai) ir Lietuvos rusų aljansas, nes pavėlavo pateikti dokumentus.

Rinkimai į naujos kadencijos 736 vietų EP visoje Europoje vyks 2009 metų birželio pradžioje, Lietuvoje - birželio 7 dieną. Lietuvoje bus renkama 12 europarlamentarų.