„Airijoje koncertuosiu pirmą kartą, nors, tiesa, kažkada jau esu stovėjęs vieno Dublino klubo scenoje kaip Egio (Egidijaus Dragūno) pritariantysis vokalistas“, - šypteli Sasha Son. Daugybę metų Londone gyvenęs dainininkas prisipažįsta, jog Airijoje nėra buvęs ir kaip turistas: „Ir tai visai normalu – daugybė anglų taip pat niekada nėra nuvažiavę nei į Airiją, nei Velsą.“

Sasha Son prisipažįsta šiek tiek nerimaująs, ar koncertai bus sėkmingi: juk Airijos publika greičiausiai nelabai žino, kokios jo dainos, tad mintis, ar gali tikėtis nuoširdaus publikos palaikymo, retkarčiais neduoda ramybės. „Pats gyvenau Anglijoje ir žinau, kad žmonės apie daugelį atlikėjų tik paskaito internete, tačiau jų dainų paprastai nebūna girdėję. Ką gi, teks truputį daugiau padirbėti, ir viskas bus gerai“, - šypteli dainininkas.

Sashos Son parengtoje programoje – ne tik naujausia daina „Love“, skambėsianti „Eurovizijos“ pusfinalyje Maskvoje, bet ir ankstesnėse nacionalinėse konkurso atrankose skambėjusios dainos, kūriniai, nė kartą girdėti televizijos projekte „Muzikos akademijoje“, žymioji „Mamai“ ir galbūt vienas kitas koveris. „Spėju, Airijoje yra daugiau žmonių, kuriems patinka tokio stiliaus, kaip mano, muzika, todėl ir tikiuosi jų plaikymo“, - sako dainininkas.

Koncertai Airijos klubuose vyks šioje šalyje gyvenančių lietuvių bei, kad ir kaip būtų keista, baltarusių pagalba. „Būtent baltarusiai mums pasisiūlė padėti surengti koncertą Dubline“, - kiek netikėtai prasitaria Sashos Son vadybininkas Martynas Tyla. Paklaustas, kodėl nusprendė koncertuoti Airijos, kuri ir be didelių pastangų kasmet Lietuvai „Eurovizijoje“ skiria daugiausiai – dvylika – balų, M.Tyla šypteli: „Kad šį kartą tikrai gautume – juk šiais laikais žmonių elgesį sunku prognozuoti...“

Sasha Son ir M.Tyla tikisi, jog į koncertus susirinks ne tik Airijoje gyvenantys lietuviai, bet galbūt smalsumo vedini užsuks ir vienas kitas airis. „O Dubline gal dar ir baltarusiai ateis“, - viliasi M.Tyla. Su Sasha Son dirbantis prodiuseris tikisi sulaukti ir vietinės žiniasklaidos dėmesio. Tačiau pats pagrindinis gastrolių tikslas – pabandyti už bilietus surinkti papildomų lėšų tolimesniam pasirengimui konkursui. „Tai bus tarsi tęsinys akcijos, kurią antrąją Velykų dieną rengiame Lietuvos televizijos eteryje. Tikiu, žmonės nepatingės, nepagailės pinigų ir ateis į koncertus“, - nepraranda vilties M.Tyla.

Koncertai Airijoje vyks: balandžio 25-ąją – Belfaste, bare „Brownes Select Bar & Grill“, balandžio 26-ąją – Dubline, naktiniame klube „Button Factory“, ir balandžio 27-ąją – Limerike, klube „Trinity Rooms“.