Anot bendrovės “Microsoft” pranešimo, kai toks sveikinimo atvirukas atidaromas su “Outlook” ar “Outlook Express” programomis, virusas sutrikdo jų darbą. Šis virusas taip pat paleidžia programą, kuri įsibrovėliui leidžia per atstumą daryti su svetimu kompiuteriu viską, ką jis tik nori.

Šiame pranešime teigiama, kad toks programos kodas gali įvykdyti bet kokią komandą. Komandomis atliekamus veiksmus riboja tik tam tikram vartotojui suteikiamos kompiuterio valdymo teisės.

Ši klaida suteikia dar viena priežastį nepasitikėti prie elektroninio laiško prisegtais dokumentais. Šis virusas negali būti paleistas automatiškai ir vien tik laiško peržiūrėjimas neapkrės jūsų kompiuterio. Kaip praneša “CNet”, vienintelis būdas paleisti virusą yra spragtelti pele ant prisegtojo sveikinimo arba nutempiant jį į kontaktų sritį.

Bendrovė “Microsoft” rekomenduoja, kad “Outlook” ir “Outlook Express” vartotojai iš interneto atsisiųstų klaidos ištaisymą programą. Šis programa bus klaidų ištaisymo rinkinyje “Service Pack 2”, skirtame “Internet Explorer 5.5” ir “Windows 2000”.