Naujosios miesto valdžios teigimu, nutraukti ankstesnės valdžios paskelbtą konkursą būtina, nes su nugalėtojais esą nepavyko sėkmingai užbaigti derybų, o statybų kaina esą smarkiai per didelė.

Tačiau net ir valdančiosios koalicijos partneriams toks sprendimas sukėlė abejonių. „Per jėgą norima nutraukti kontraktą. Man kyla įtarimas, kad čia yra suinteresuotos jėgos“, – tarybos posėdyje pareiškė Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcijos narys Algirdas Gricius.

Prašydami išgelbėti Balsių mokyklos projektą „nuo politinių intrigų ir verslo interesų kovos“, į miesto tarybos narius kreipėsi ir Balsių gyventojai.

„Balsių bendruomenė per 7 metus nuėjo kryžiaus kelius ieškodama dialogo ir sprendimų. Tikėjome, kad daug pasiekėme. Mokykla dar niekada nebuvo taip arti! Vilniaus miesto valdžia žadėjo mums mokyklos atidarymą 2010 rugsėjį, ir staiga sužinome, jog slapta projektas žlugdomas! Tai svarbus išbandymas bendruomeniškumui Vilniaus mieste“, - teigė Balsių bendruomenės pirmininko pavaduotojas Eitautas Bartuškevičius.

Jo teigimu, Balsiuose šiuo metu gyvena apie 15 tūkst. žmonių, iš jų - 1 tūkst. mokyklinio amžiaus vaikų.

Sostinės meras Vilius Navickas trečiadienį tarybos posėdyje pažadėjo, kad mokykla bus pastatyta kaip ir buvo planuota – iki 2010 metų rugsėjo: „Nedelsiant skelbsime naują konkursą, kad mokykla būtų pastatyta laiku“.

Meras trečiadienį ragino tarybą priimti sprendimą skubos tvarka ir nedelsiant nutraukti konkursą, tačiau taryba skubai nepritarė, svarstys komitetuose ir vėliau balsuos dar kartą.

Siejamos su politikais

DELFI primena, kad konkurse dėl mokyklos statybų dalyvavo dvi bendrovės – „Vėtrūna“ ir „City service“.

Pastaroji bendrovė pasiūlė 3 mln. litų mažesnę kainą, tačiau iš konkurso buvo pašalinta kaip neatitinkanti keliamų kvalifikacinių reikalavimų.

Nugalėtoja pripažinta „Vėtrūna“, su ja žadėta pradėti derybas dėl kainos sumažinimo.

„City service“ sostinės savivaldybę apskundė teismui.

Abi šios bendrovės žiniasklaidoje dažnai siejamos su sostinės politikais: Telšių bendrovė „Vėtrūna“ – su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderiu, iš Telšių kilusiu Rolandu Paksu, o Vilniaus bendrovė „City Service“ - su buvusiu miesto meru, liberalcentristų lyderiu Artūru Zuoku.