Homoseksualistai ministrų kabinetui pasiūlė papildyti Vyriausybės veiklos programos įgyvendinimo priemonių planą punktu, kuriame būtų numatyta peržiūrėti galiojančius teisės aktus ir panaikinti apribojimus ar privilegijas seksualinės orientacijos pagrindu.

Jau anksčiau gėjai ne kartą išreiškė nepasitenkinimą Lietuvos įstatymais, neleidžiančiais įteisinti ir registruoti homoseksualių santuokų. LGL ne kartą kreipėsi ir į Seimą prašydama Lietuvoje legalizuoti homoseksualias santuokas.

Dingo

LŽ vakar taip ir nepavyko išsiaiškinti LGL kreipimosi į Vyriausybę likimo ministrų kabineto koridoriuose. Nė vienas kalbintų premjero ir Vyriausybės patarėjų šio rašto teigė nematęs. Tai tvirtino ir Vyriausybės Teisės ir teisėtvarkos departamento darbuotojai.

Tuo tarpu Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Gediminas Dalinkevičius LŽ patikino, jog gėjų kreipimasis Seimo komitete bus svarstomas. "Tai nereiškia, kad komiteto nariai ketina kuo nors tapti, - pabrėžė jis. - Tačiau tokia jau mūsų dalia - išklausyti kiekvieno besikreipiančio žmogaus nuomonę".

Pasak G.Dalinkevičius Žmogaus teisių komitete greičiausiai teks surengti atskirą posėdį homoseksualistų padėties šalyje klausimu. Komiteto pirmininkas prisipažino, kad komiteto sekretoriate susikaupė nemažas pluoštas homoseksualistų kreipimųsi ir kitų dokumentų, susijusių su seksualinių mažumu padėtimi Lietuvoje.