Kitą - 49 Seimo nariai, tarp jų daugiausia opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovų.

Balsuos

Vakar posėdžiavusi plenarinių posėdžių darbotvarkę tvirtinanti Seimo seniūnų sueiga nusprendė, jog parlamentarai šiandien balsuodami patys nuspręs, kuriuos klausimus iš opozicijos pateikto sąrašo vertėtų svarstyti ir įtraukti į darbotvarkę.

Pasak Seimo pirmininko pavaduotojo Gintaro Steponavičiaus, bent keletas opozicijos siūlytų klausimų nėra pirmos svarbos, nes juose kalbama apie atmintinas dienas. Jis teigė, kad kai kurie opozicijos siūlymai sutampa su jau į darbotvarkę įtrauktais klausimais, tačiau vienas kitas klausimas vis dėlto gali būti įtrauktas.

Naujiena

Pasak Socialdemokratinės frakcijos nario Gedimino Kirkilo, dvi reikiamu parašų kiekiu patvirtintos neeilinės sesijos darbotvarkės pateiktos bene pirmą kartą, todėl net Seimo Statute nėra numatyta, kaip tokiu atveju reikėtų elgtis.

Socialdemokratinė koalicija siūlo neeilinės sesijos metu nutarti, kad kovo 8-oji, gegužės 1-oji ir gegužės 8-oji (pergalės prieš fašizmą diena) būtų paskelbtos minėtinomis datomis. G.Kirkilas sutinka, kad šis siūlymas nėra esminis, tačiau norint suspėti į atmintinų dienų sąrašą įrašyti kovo 8-ąją, šį klausimą reikėtų svarstyti iki kovo 2 dienos, kol vyks neeilinė Seimo sesija.