Skaudžiausiai amnestijos pasekmes pajuto kaimo gyventojai. Kone kas savaitę išgirstame pranešimus apie šiurpias nelaimes įvairiuose vienkiemiuose ar atokesnių kaimų sodybose. Banditai kaimų gyventojus kankina ir netgi nužudo dėl 15 Lt ar degtinės butelio. Dažniausiai nukenčia senukai.

Tačiau kaimo gyventojai nusprendė nesitaikstyti su tokia situacija - vis daugiau kaimiečių ginkluojasi. Užfiksuotas jau ne vienas atvejis, kai kaimų gyventojai panaudodami šaunamąjį ginklą, nukauna užuoliką ir apgina save ir savo turtą.

Norą įsigyti ginklų pareiškia vis daugiau kaimiečių. Leisti iš privatizavimo fondo lėšų, numatytų smulkiam verslui remti, panaudoti iki 1 mln. litų ginklams savigynai įsigyti kaime gyvenantiems žmonėms - tokį kreipimąsi į Seimą ir Vyriausybę perdavė Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidiumas.

Kreipimesi konstatuojama, kad kaimo žmonėms, ypač vyresnio amžiaus ir gyvenantiems vienkiemiuose, iškilo didelis pavojus gyvybei dėl gresiančių plėšikavimų ir smurto. Be to, pastaraisiais mėnesiais kaimo vietovėse ypač pagausėjo metalo vagysčių. Vagiami ne tik elektros laidai, žemės ūkio padargai, bet ir pieno bidonai, šakės ir kirviai.

Kaimo gyventojai prašo šalies Vyriausybės skubos tvarka kartu su apskričių administracijų, savivaldybių bei ministerijų vadovais apsvarstyti susidariusią padėtį kaimuose dėl vagysčių bei smurtinių veiksmų pagausėjimo ir imtis ryžtingų priemonių kaimo žmonių gyvybei ir nuosavybei apsaugoti.

Beje, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija ragina kaimo žmones ne tik pirkti ginklus, bet ir rodyti didesnę iniciatyvą jungiantis į kaimo bendruomenes ir aktyviau juose dalyvauti palaikant tvarką bei savo pačių saugumą.