Seime penktadienį surengtame seminare "Pasirengimas referendumui dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje" dalyvavo daugiau kaip 50 visos šalies regioninės žiniasklaidos atstovų. Žurnalistai pasirašė koalicijos "Už Europą!" deklaraciją.

Pasak informacijos centro "Už Europą!" pranešimo spaudai, artėjanti šalies narystė Europoje palies ne tik didžiuosius šalies miestus, bet ir atokiausius Lietuvos kampelius.

"Džiaugiamės galėdami prisidėti prie visai valstybei svarbių procesų ir visuomenės informavimui pasiūlyti regioninės žiniasklaidos pagalbą", - sakė laikraščio "Pajūrio naujienos" redaktorė Genovaitė Paulikaitė.

Pasak jos, labai svarbu, kad regionuose gyvenantys žmonės gautų teisingą ir objektyvią informaciją apie ES galimybes bei konkrečią naudą žemdirbiams, ūkininkams ir kitiems kaimo žmonėms.

"Artėjant vieno svarbiausių Lietuvos gyventojų apsisprendimo datai, svarbi visų žiniasklaidos kanalų parama, todėl džiugu, jog regionuose dirbantys žurnalistai neliko abejingi už ES pasisakančiam judėjimui", - teigė "Lietuvos ryto" televizijos žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, susitikime skaitęs pranešimą apie žiniasklaidos svarbą šalies provincijoje bei įtaką visuomenėje.

Regioninės žiniasklaidos atstovai taip pat susipažino su kitais pranešimais apie ES įtaką žemdirbiams ir kaimo vietovių gyventojams, ES paramą regionų gyventojams ir savivaldai, šiais klausimais diskutavo su Seimo pirmininku Artūru Paulausku, Europos komiteto generaliniu direktoriumi Petru Auštrevičiumi, Žemės ūkio ir maisto integracijos į ES departamento direktoriumi Laimonu Čiaku ir kitais pareigūnais.

Referendume dėl Lietuvos narystės ES vyks šių metų gegužės 10-11 dienomis. Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare jau 2004-aisias.