Nuo vasario 1 d. "Karolinos" klubo svečiai ir interneto lankytojai rinko geidžiamiausius lietuvius: bernelį dobilėlį ir mergelę lelijėlę. Geidžiamiausių lietuvių rinkimų finalas klube turėjo prasidėti vasario 16 d. 23 val., tačiau pretendentai į šias nominacijas pasirodė "Karolinoje" tik prieš vidurnaktį.

Pretendentai

Rinkimų organizatoriai siūlė balsuoti už tuos, apie kuriuos galima skaityti spaudoje, matyti per televiziją, girdėti per radiją. Rinkimų finalo išvakarėse geidžiamiausiu lietuviu pretendavo būti M.Mikutavičius, Algis Ramanauskas, Rolandas Kazlas, Audrius Siaurusevičius, Rytis Cicinas ir kt., geidžiamiausia lietuve - R.Pečiulienė, Nijolė Oželytė, Asta Stašaitytė bei... Zita iš Mažeikių.

Nebuvo pamiršti ir politikai - pirmoji šalies pora, Valdas ir Alma Adamkai, Seimo nariai Kęstutis Glaveckas, Justinas Karosas bei Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas taip pat turėjo vilties patekti tarp geidžiamiausių. Tačiau per rinkimų finalą paaiškėjo, kad tautiečiai labiausiai trokšta pramogų verslo atstovų.

Dobilėliai

"Karolinos" klube pačių geidžiamiausių laukė prizai, dailininko Artūro Davainio sukurtos statulėlės - gintariniai dobilėlis ir lelijėlė. Penktadienį apie vidurnaktį "Karolinos" klube pasirodęs M.Mikutavičius iškart buvo pakviestas į sceną. Jam įteiktas gintarinis dobilėlis.

"Man šie rinkimai neįdomūs, - LŽ pareiškė Marijus. - Suprantu, kad žmonėms reikia atrakcijų. Tačiau esu paprastas "bičas". Nemanau, kad esu geidžiamiausias".