Pasitarimo dalyviai taip pat nutarė šių metų pavasarį surengti konferenciją, kurioje nustatyti dešiniųjų ir centro dešiniųjų partijų bendro veikimo būdus ir vienijimosi principus. Šiai konferencijai parengti sudaryta darbo grupė.

Dešiniųjų ir centro dešiniųjų partijų atstovai pripažino, kad solidarumo stoka buvo viena iš priežasčių jų nesėkmingo pasirodymo praėjusiuose Seimo rinkimuose. "Dešiniųjų partijų gausa dar labiau sustiprina susivienijusių kairiųjų partijų pozicijas visuomenėje, didina jų galimybes artėjančiuose Prezidento, savivaldybių tarybų bei Seimo rinkimuose", - pažymima deklaracijoje.

Inicijavusi pasitarimą neįtakingos Tėvynės liaudies partijos pirmininkė, Kovo 11-osios Akto signatarė Laima Andrikienė pažymėjo, kad visi jo dalyviai vienareikšmiškai suformavo savo poziciją, kad dešiniesiems reikia vienytis. Ji dar neprognozavo, ar tai bus viena partija, ar koalicija, ar kelių partijų blokas. L.Andrikienės nuomone, balandžio mėnesį planuojamoje surengti konferencijoje dešiniųjų ir centro dešiniųjų partijų kalbėjimasis bus konkretesnis.

Lietuvos laisvės lygos lyderis Antanas Terleckas spaudos konferencijoje pridūrė, kad padaryta didelė pradžia dešiniųjų partijų susijungimui. Demokratų partijos pirmininkas Saulius Pečeliūnas pasidžiaugė, kad yra žengtas didelis žingsnis į priekį vienybės link, o to nepavyko pasiekti per 10 metų.

Sostinės "Lietuvos" višbutyje vykusiame pasitarime dalyvavo 13 partijų vadovai arba jų įgaliotieji atstovai iš Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių), Demokratų, Tėvynės liaudies partijų, Centro, Liberalų sąjungų, taip pat iš Lietuvių tautininkų sąjungos, iš trijų krikščioniškosios demokratijos partijų ir kitų mažesnių partijų.