Tyrimu, kurį atliko Olandų mokslininkai, buvo pastebėta, kad moterų, turinčių krūtų implantus, savižudybių dažnis yra tris kartus didesnis nei bendrai visų gyventojų. Mokslininkai teigia, kad troškimas padidinti krūtis kai kurioms moterims gali būti gilaus nesaugumo jausmo ir žemos savigarbos ir pasitikėjimo savimi simptomas, kuris išskirtiniais atvejais gali paskatinti mėginimus nusižudyti.

Mirčių dažnis

Mokslininkai iš Utrechto universiteto medicinos centro peržiūrėjo 3521 švedų moterų, kurių amžius tarp 15 ir 69 metų ir kurios tarp 1965 ir 1993 metų įsidėjo krūtų implantus, bylų įrašus. Buvo išanalizuotos visos grupės mirčių priežastys ir palygintos su mirčių dažniu panašioje moterų grupėje iš bendros populiacijos.

Mokslininkai pastebėjo, kad dauguma mirties priežasčių abiejose grupėse sutapo, tačiau moterų, turinčių krūtų implantus, grupėje buvo 15 savižudybių, o kitoje grupėje – tik penkios.

Dr. Veronica Koot, kuri vadovavo tyrimui, mano, kad konsultacija prieš operaciją gali būti laikoma tinkama galimybe siekiant įsitikinti, kad pacientė neturi gilesnių psichinės sveikatos problemų.

Ji teigė: “Mes manome, kad kai kurios moterys, besikreipiančios dėl kosmetinių operacijų, - pavyzdžiui, krūtų implantų, - iš tikrųjų turi kitą problemą, kurios estetinės chirurgijos operacija tikrai neišspręs.

“Šios moterys pirmiausia turėtų kreiptis pagalbos ir išsigydyti psichologines problemas, o tik paskui ryžtis kosmetinei operacijai.”

Tačiau ji pridūrė: “Šiems gydytojams turėtų būti pravedami apmokymai – jie nėra patyrę psichologai.”

Tyrimas buvo paskelbtas British Medical Journal (Britų medicinos žurnale).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją