Į renginį atvykusi stilistė iš Estijos Aet Alev akcentavo, kad šį sezoną madinga baltos ir juodos spalvos derinys, vyriškoje aprangoje tai derinama su raudona ir smėlio spalvomis. Anot stilistės, šį sezoną moteriškoje dalykinėje aprangoje madingas naujas švelnesnis ir laisvesnis stilius.

“Vyrauja eklektika – tarpusavyje derinama daugybė skirtingų stilių, netikėtų spalvų ir skirtingų raštų”, - teigė A. Alev. “Audiniai atrodo tarsi būtų panaudoti – išblukę, nuskalbti, balinti, neapdorotais kraštais”. Šiais metais vyrams stilistė siūlo nešioti ir derinti produktus iš skirtingų spalvų pasaulių bei skirtingų stilių.

“Derinkite viską – klasikinis trumpas sportinis švarkelis+džinsai; sportiniai batai+kostiumas; nebijokite spalvų. Pavasarį ir vasarą nepamirškite rytietiškų motyvų”, - pataria “Monton” vyriškų drabužių dizaineris Tarvo Jaanson.

Karščiausias" pavasario topas - dominuojantis kariškas stilius ir drabužiai iš atlasinio audinio.

Dar ne taip seniai kai kurie Mados Guru lažinosi iš jų "Luis Vuitton" rankinių, kad XXI amžiuje oficiali ir laisvalaikio apranga praras ribas. Laikai keičiasi, ir dabar (žinoma, priklausomai nuo darbo pobūdžio) vyriški ir moteriški kostiumai žengia didelį žingsnį į priekį, keisdami supratimą apie dalykinę aprangą.

Tačiau planavimas ir disciplina atlieka didžiulį vaidmenį versle ir yra vienas iš sėkmės faktorių. Taigi, madingi “neplauti” džinsai ir ant marškinėlių užrašytos beprotiškos mintys turėtų palaukti penktadienio.

Laisvalaikio idėjos revoliucija turėjo nemažos įtakos pernelyg formaliam dalykiniam stiliui. Mažiau taisyklių ir patogumo - štai apie ką reikėtų pagalvoti.

Pateikiame keletą raktažodžių, kaip šį sezoną rasti bendrą kalbą su dalykine apranga.

Moteriška dalykinė apranga turėtų būti prašmatni, šviesi ir elegantiška!

2003-iųjų vasara nemažai detalių "pasiskolino" iš 50-ųjų – pieštuko formos tiesūs sijonai iki kelių, pastelinių tonų megztiniai, vamzdžio formos kelnės - labai paprasti, bet labai moteriški. Tuo tarpu smulkūs ir įdomūs aksesuarai suteikia individualumo Jūsų stiliui.

Medžiagos – derinama geros kokybės vilna ir poliesteris, velvetas, džinsinis audinys, aukštos kokybės angora ir skirtingi medvilniniai audiniai.

Spalvos – granatas, dūminė rožė, mineralo spalvos pilka, išmarginta rožinė, akcentams - kūdikio rausvumo rožinė.

Labai svarbu! JUODOS ir BALTOS kontrastas. Labai paprastai derinamos ir visada elegantiškos.

Kita tendencija – kariško stiliaus siuviniai.

Charakteringi elementai – dvigubos kišenės, antpečiai, dekoruotos sagos ir diržai. Įkvėpimo šaltinis - 80-ieji metai.

Atlasas yra nauja medžiaga, suteikianti kariškam stiliui labai madingą, švelnesnį ir labiau moterišką stilių.

Šią vasarą švarkai yra prigludusio silueto ir ne tokiais dideliais pečiais, kaip 80-aisiais. Stilius - labiau panašus į 50-ųjų metų madą. Labai madingi diržai, nešiojam ant švarkų.

Kalbant apie sijonus ir kelnes, liemens linija šį sezoną labiau pakelta, nors vis dar rasite kelnių su pažemintu juosmeniu. Kelnės daugiausiai yra tiesios arba šiek tiek platėjančios varpo formos apačia. Labai madingas Bermudų ilgis.

Vyriškas dalykinis stilius šį sezoną švelnesnis. Laisvalaikio aprangos elementai atsispindi ir dalykinėje aprangoje: pvz., marškiniai nešiojami be kaklaryšio. Dominuoja polo marškinėliai ir mezginiai, vasaros metu tunika panaši į marškinėlius bei safari marškinėliai su dvigubomis kišenėmis – labai populiaru nešioti po trumpu sportiniu švarkeliu. Kostiumai, švarkai ir kelnės šį sezoną turėtų būti iš aukštos kokybės vilnos, pusvilnės bei poliviskozinės medžiagos. Madingi audiniai - drobės arba medvilnės derinys.

Ypatingai “karštas stilius” yra velvetas, kaip labai lengvai derinamas ir patogus audeklas. Jis naudojamas tiek kostiumuose, tiek laisvalaikio aprangoje. Daugeliui tokių velvetinių audinių suteikiamas “nuskalbtas” vaizdas.

Populiariausios spalvos - išblukinti ir balinti atspalviai, šešėliuoti, šviesių spalvų niuansai – mėlyni, pilki, žali, smėlio, balti. Visada madinga kombinacija - JUODA IR BALTA, nešiojama su raudonais arba smėlio spalvos akcentais.

Šio sezono raktinis žodis - dryžiai. Tinka ir kostiumui, ir marškiniams!

Nepriekaištingai prigulęs kostiumas vėl užkariauja svarbią vietą vyro drabužinėje. Dvibortis užsegimas (12 sagų) vėl tampa populiarus. Kostiuminės kelnės tampa grakštesnės. Svarbu! Kai kurios kelnės ir trumpi sportiniai švarkeliai turi specialią kišenę mobiliajam telefonui.

Dalykiniuose marškiniuose vyrauja itališkas stilius (pvz., apykaklė su platesniu kampo nukirtimu) Visa tai kartais papildoma aukšta, susagstyta apykakle. Rankogaliai - platūs, su dviem sagomis arba su rankogalių sąsagomis. Marškinių stilius - minimalistinis. Akcentas suteikiamas išbaigtumui ir smulkiems elementams – sagų kraštams, plačioms siūlėms. Labai madingi plonesni marškiniai. Dominuoja ir marškiniai siauresnėmis rankovėmis. Grįžta į madą marškiniai pastatyta apykakle.

Mezginiuose vyrauja paprasti, smulkiomis detalėmis dekoruojami produktai.

“Monton”aksesuarai “Pavasaris/vasara 2003”

“Monton” patarimas: 2003 metų vasarą apdaila pabrėžiama ant Jūsų talijos ir riešo.

Papuošalai: Padengti sidabrine spalva – įkvėpta industrinių detalių. Visa tai gaminama, naudojant “Cutout” technologiją (stipria ir labai plona vandens srove išpjaustinėjami plonyčiai raštai) - tai labai madinga ne tik metalo, bet ir plastiko bei gumos dirbiniuose.

Puoškite riešus! Tai taikoma tiek moterims, tiek vyrams. Ypač madingi individualaus stiliaus riešo amuletai su daugybe mažų detalių: ornamentuotais odos gabaliukais, dvigubais kaspinais su plunksnomis ir perlais.

Sagės sugrįžta! Madingos mažos detalės suteikia įdomių akcentų paprastam kostiumui. Prisekite jas prie atlapo arba nešiokite ant didelės madingos tekstilinės skrybėlės.

Kur paslėpti savo daiktus?

Mažose prie diržo prisegamose kišenėse – pagamintose iš medvilnės ir metalinio užsegimo.

Dideliuose minkštuose tekstiliniuose krepšiuose su rankenėlėmis, siuvinėtuose perlais;

Praktiškose rankinėse su daugybe kišenių, užsegimų ir užtrauktukų – visa tai kilę iš kelioninių krepšių.

Kariškose prie diržo prisegamose kišenėse iš sendintos rudos odos.

Primadonoms – mažose žavingose piniginėse/rankinėse – Auksas tam tinka geriausiai!

Apsisiauskite! Apsisiauskite šaliu galvą, kaklą ar klubus. Dideli lininiai/drobiniai šaliai; klostuoti šaliai, kai kurie su metaline tekstūra ir, žinoma, perlais ir kutais – jiems galima suteikti įdomių formų.

Kepurės! Didžiulės ir minkštos tekstilinės kepurės – labai moteriškos ir madingos. Minkštos didesnio dydžio keliautojo kepurės.

Diržai!

Kariško stiliaus – iš tekstilės ir su metaliniais užsegimais;
Taškuotas “ponio” odos diržas;
Odinis diržas su odine sagtimi;
Didelės sagtys moterims ir vyrams;
Ilgas plonas odos diržas – du kartus apsisiausti aplink klubus;
Diržai prisegamoms kišenėms;
Pinti diržai – surišti mazgu ant klubų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją