Pasak Saddamo Husseino, kuris pats yra aistringas, nors ir ne profesionalus plaukikas, nuolatinis plaukiojimas yra puikus būdas pagerinti savo fizinę būklę.

"Nepamirškite plaukioti", - pasak spaudos pranešimų, per susitikimą su kariškiais sakė prezidentas.

Saddamas Husseinas sakė, kad kareiviai "turėtų išmokti plaukti ir parodyti ištvermę bei užsispyrimą", ir atkreipė dėmesį, kad "dėl vandens druskingumo jūroje plaukti lengviau negu upėje".

Televizija kelis kartus rodė, kaip Saddamas Husseinas plaukia skersai Tigro upę, kuri teka per Bagdadą. Kita didelė Irako upė - Eufratas, kuris susiliejęs su Tigru sudaro Šat al Arabo upę ir įteka į Persijos įlanką.

Susitikimus su kariškiais Irako vadovas ėmė rengti pastarosiomis savaitėmis, padidėjus grėsmei, kad netrukus gali prasidėti Jungtinių Valstijų vadovaujamas karas.

Susitikimų metu Saddamas Husseinas nuolat ragina gerinti fizinę ginkluotųjų pajėgų parengtį.

Prieš kelias savaites diktatorius kariams įsakė mokytis greitai lakstyti, kad galėtų smogti priešo pusėje esantiems taikiniams. Karininkų pateikta informacija, kad kariai 75 kilometrus su dviejų valandų pertrauka įveikia per maždaug 17 valandų, jam nepasirodė verti pagyrimo.

Be to, Saddamas Husseinas paskelbė įsakymus, kurie numato perpus sumažinti atlyginimus antsvorio turintiems vyriausybės pareigūnams ir kariškiams.