„Daugiau dėmesio bus skiriama ne tik baudžiamajai, bet ir viešajai teisei. Pagausės tyrimų administracinės, konstitucinės teisės srityse“- atkreipė dėmesį naujasis Teisės instituto direktorius.

Dr. Petras Ragauskas iki šiol ėjo Teisės instituto pavaduotojo pareigas. Yra baigęs Vilniaus universiteto , Teisės fakultetą, 1999 metais įgijo teisės mokslo magistro laipsnį, nuo 2004 m. yra teisės mokslų daktaras. P. Ragauskas taip pat yra Teisės instituto tarybos narys, parengęs tokias mokslines publikacijas, kaip „Įstatymų leidyba Lietuvoje. Samprata ir institucinis modelis“, „Žmogaus teisės Lietuvoje“, „Konstitucinio Teimo vaidmuo įstatymų leidyboje“ bei daugelį kitų.

Buvęs direktorius dr. A. Čepas ir toliau dirbs Tiesės institute, tačiau daugiau dėmesio skirs mokslinei veiklai. „Džiaugiuosi, jog Teisės instituto administravimo darbus perdavęs naujajam vadovui, daugiau laiko galėsiu skirti mokslinei karjerai “- pažymėjo A.Čepas. Šiuo metu jis rengia mokslinį darbą apie Lietuvos bausmių sistemą.

Teisės institutas – valstybės mokslo įstaiga, Lietuvos Respublikos Vyriausybės įkurta 1991 m., siekiant koordinuoti teisės sistemos ir teisinių institucijų reformą, derinti ją su valstybėje vykdoma ekonomine ir socialine pertvarka. Instituto steigėjo funkcijas vykdo Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija.