Be to, bažnyčių įvairiose pasaulio šalyse, tarp jų ir keturių Kembridžo šventovių, varpininkai atliko universiteto auklėtinio Philo Eariso (Filo Iriso) kūrinį, parašytą specialiai šiai progai.

Tarp žinomiausių Kembridžo universiteto auklėtinių - Oliveris Cromwellis (Oliveris Kromvelis), Isaacas Newtonas (Izaokas Niutonas) ir Charlesas Darwinas (Čarlzas Darvinas).

Universiteto vicekanclerio pavaduotojas profesorius Jeremy Sandersas (Džeremis Sandersas) sakė, kad "pakili" atmosfera buvo jam labai maloni.

"Buvo daug šeimų. Viskas vyko labai neformaliai ir draugiškai - buvo išties malonu", - sakė jis.

Garsusis universitetas buvo įsteigtas 1209 metais, kai Kembridže susibūrė grupė mokslininkų iš Oksfordo. Senesnis Britanijoje už Kembridžą - tik Oksfordo universitetas.

Dabar Kembridžo universitete mokosi 18 tūkst. studentų.

Iki 19 amžiaus vidurio Kembridžo universitete daug dėmesio buvo skiriama matematikai, šio dalyko universiteto baigimo egzaminas buvo privalomas visiems studentams. Tad nenuostabu, kad jo tyrėjai padarė didelių proveržių moksle - ypač aiškinantis atomo ir DNR struktūras.

Tačiau universitetas pasauliui taip pat davė žinomų humanitarų ir kūrybinių profesijų atstovų.

Šviesos šou buvo naudojami I.Newtono ir Ch.Darwino atvaizdai, kuriuos sukūrė dailininkas ir knygų iliustruotojas Quentinas Blakeas (Kventinas Bleikas).

"Reikia priminti visiems šios unikalios vietos istoriją. Aš pats mokiausi šiame universitete prieš maždaug penkiasdešimt metų", - sakė jis.

Vis dėlto dabar Kembridžo universitetas turi spręsti nelengvus uždavinius didėjant žymiausių JAV universitetų konkurencijai.

Nors tiksli universiteto įkūrimo diena nėra žinoma, buvo nuspręsta jubiliejinius metus pradėti minėti studentams grįžus iš atostogų.

Spalio mėnesį įvyks Idėjų šventė, o gruodį bus surengta baigiamoji jubiliejinių metų ceremonija.