Kalinys medikams paaiškino, jog antradienį, apie 22 val., kolonijoje jį sumušė kiti nuteistieji. V.Vaizgenis dėl galvos traumos, žandikaulio lūžio ir kūno sumušimo naktį buvo pervežtas į Respublikinę laisvės atėmimo vietų ligoninę Vilniuje.

Muštynės kilo tarp vasario 13 d. į koloniją patekusių 25 metų Artūro Balsevičiaus ir 26 metų Tomo Kukanauzos bei kurį laiką Alytuje bausmę atliekančio V.Vaizgenio. Pasak kolonijos administracijos, visi trys kali nebe pirmą kartą. 3 sykius teistas A.Balsevičius pastarąjį kartą už grotų sėdo 3 metams už melagingus parodymus. Jo draugas T.Kukanauza teistas 4 sykius. Dabar į koloniją jis pateko 6 metams už plėšimą.

Naktį A.Balsevičius bei T.Kukanauza atėjo į 8-ojo būrio miegamąjį, kuriame gyveno nukentėjusysis. Priėję prie lango jie liepė V.Vaizgeniui keltis, nes "stukačius" (skundikas) ir kolonijos valdžios padlaižys tokioje garbingoje vietoje esą miegoti negali.

Nuteistieji reikalavo, kad kalinys persikeltų prie durų, kur miega visi pažemintieji. Atvykėliai garsiai rėkavo, jog Kauno nepilnamečių kolonijoje V.Vaizgenis labai aktyviai dirbo, dalyvavo kultūrinėje veikloje, "stukino" administracijai.

V.Vaizgenis neigė kaltinimus ir atsisakė persikelti prie durų. Tada A.Balsevičius su T.Kukanauza nepaklusnųjį sumušė. Į peštynes įsivėlė ir kiti kaliniai. Kolonijos administracija vakar LŽ sakė, kad nuteistieji kivirčą ir senas sąskaitas bandė spręsti kumščiais bei po ranka pakliuvusiais daiktais. Stipriai sumuštas V.Vaizgenis buvo išgabentas į ligoninę, o kiti peštukai uždaryti į kameras.