Popmuzikos atlikėja Juliette (Džuljet) teigė, kad prieš trejus metus jai buvo atlikta krūtų padidinimo operacija, kurios sąskaitą apmokėjo draudimo bendrovė. Taigi, net tuo metu, kai draudikams labai trūksta lėšų, vokiečiai ne pirmojo būtinumo medicinos paslaugas vis dar gali gauti veltui.

"Taip, pasididinau krūtis, - dienraščiui "Bild" sakė 22 metų dainininkė. - Kelerius metus šokau baletą, todėl mano krūtys buvo mažos. Tai mane slėgė. Norėjau krūtų, kurios derėtų prie mano kūno".

Pasak sveikatos apsaugos ekspertų, jeigu esant ypatingoms aplinkybėms draudikai ir sumoka už krūtų implantus, vis tiek kyla abejonių, ar Vokietijos socialinės apsaugos sistema turi mokėti už chirurgines grožio operacijas bei kitas ne pirmojo būtinumo gydymo paslaugas.

Tačiau siūlymai sumažinti išlaidas tam tikroms medicinos paslaugoms gerokai papiktino pacientus, kurie nenori atsisakyti specialiojo gydymo, pavyzdžiui, poilsio mineralinių vandenų kurortuose, kulinarijos kursų ar draudikų apmokamų sąskaitų už kelionę taksi.

"Reikia nuspręsti, ar draudikai turėtų mokėti už vien tik kosmetinio pobūdžio paslaugas", - paklaustas apie Juliette operaciją sakė Bertas Ruerupas (Bertas Riurupas), vadovaujantis vyriausybinei komisijai, kuri ieško būdų sumažinti išlaidas.

"Žvelgiant iš užsienio, Vokietijos sistema atrodo labai patraukli, - sakė B.Ruerupas. - Tai labai gerai pacientams. Tačiau ši sistema yra brangi".

Dienraštis "Bild" neminėjo, koks draudikas - privatus ar valstybinis - sumokėjo už dainininkės operaciją.