Organizatoriai sakė, kad 56 šalyse ir visose JAV valstijose buvo surengta daugiau kaip 900 šios antikarinės komedijos skaitymų, už kuriuos gautas pelnas skiriamas labdaros fondams, kovojantiems už taiką ir teikiantiems humanitarinę pagalbą Artimuosiuose Rytuose bei kituose regionuose.

Niujorke, kur ši akcija buvo sumanyta, renginiai prasidėjo nuo pat ryto, o vakare Bruklino muzikos akademijoje į pjesės skaitymą rinkosi tokios žvaigždės, kaip "Oskarų" laureatai Mercedes Ruehl (Mersedes Riūl) ir Fahridas Murray Abrahamas (Fahridas Marėjus Eibrahamas), taip pat - Kevinas Baconas (Kevinas Beikonas), Kyra Sedgwick (Kaira Sedžvik) ir Davidas Strathairnas (Deividas Strathernas).

Akcijoje dalyvavo įvairiausios šalys, pradedant Islandija ir baigiant Kinija.

Maždaug prieš 2,5 tūkst. metų parašytoje "Lisistratėje" pasakojama apie priešiškų valstybių moteris, kurios vieningai nusprendžia užbaigti karą ir atsisako miegoti su savo vyrais, kol jie nesudės ginklų.

"Mūsų tikslas - labai aiškiai parodyti, kad prezidentas Bushas nekalba visų amerikiečių vardu", - sakė Kathryn Blume (Ketrin Blam), kuri kartu su kita Niujorko aktore Sharron Bower (Šeron Bauer) sugalvojo šį projektą.

"Lisistratės" projektas buvo sugalvotas vos prieš pusantro mėnesio, kai abi aktorės pradėjo susirašinėti elektroniniu paštu ir įsteigė tinklalapį savo idėjai propaguoti.