Neseniai į Viktorijos valstijos parlamentą, dėl šiurkštaus narių elgesio dar vadinamą "meškos migiu", išrinkta žiemos olimpinių žaidynių nugalėtoja slidininkė Kirsty Marshall (Kirsti Maršal) pirmąją darbo dieną posėdžių salėje ėmė žindyti dukrą Charlotte (Šarlotę).

Parlamente tvarką palaikantis pareigūnas kuo skubiausiai K.Marshall pareiškė, kad jos elgesys nepriimtinas ir motiną su kūdikiu išprašė lauk.

Vėliau suglumusi K.Marshall aiškino, kad Didžiosios Britanijos Vestminsterio sistema paremtos parlamento vidaus taisyklės numato, jog jos dešimties dienų dukra negali patekti į rūmus, nes nėra išrinkta į parlamentą.

"Viena taisyklių teigia, kad į rūmus negalima įsivesti pašalinio, kad ji nebuvo išrinkta į parlamentą ir nėra atskirai išrinkta narė", - žurnalistams sakė K.Marshall.

Parlamento pirmininkė Judy Maddigan (Džudi Madigan) sakė peržiūrėsianti vidaus taisykles ir pasistengsianti, kad jos taptų palankesnės parlamentarų šeimos nariams.

"Be abejo, parlamentas tuo metu sutriko, nes nė neįsivaizdavo, kad nariai atsineš kūdikių, taigi ir nebuvo kūdikiui labai draugiški", - sakė J.Maddigan.