Kaip BNS sakė ŠMM Ekonomikos departamento Švietimo ekonomikos skyriaus vyresnioji specialistė Jolita Makevičienė, maždaug 95 proc. mokinių krepšelių sudaro mokytojų algos, likusi dalis - kitos su mokinių švietimu susijusios išlaidos.

Trečiadienį išplatintame Vyriausybės pranešime spaudai rašoma, kad kintant krepšelio dydžiui, padidintas ir pedagogo vidutinio atlyginimo koeficientas, atsižvelgiant į duomenis apie mokytojų kvalifikaciją. Taip pat padidintos lėšos mokykloms administruoti, pedagoginei, psichologinei ir kitai pagalbai. Dėl padidėjusių pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai išlaidų, dėl išaugusių mokymo įstaigų vadovų ir vadovų pavaduotojų ugdymui kvalifikacinių kategorijų šiam tikslui būtų skiriama vidutiniškai 2 proc. daugiau lėšų.

Vyriausybės nutarimu nustatytos ir dvi naujos mokinio krepšelio dalys - jame atsiras lėšos, skirtos brandos egzaminams administruoti, vykdyti ir vertinti bei profesinės linkmės meninio ugdymo programų moduliams finansuoti.

2009 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatyme specialioji tikslinė dotacija mokinio krepšeliui finansuoti 2009 metams sudaro 2 305 mln. litų.