„Šia sutartimi M. Romerio universitetas žengia žingsnį į Panevėžį, o Panevėžys – į universitetą. Bendradarbiavimas bus naudingas ne tik jūsų Savivaldybei, bet ir miestui: ketiname organizuoti universitetines ir neuniversitetines nuosekliąsias, nenuosekliąsias bei nuotolines studijas teisės, ekonomikos, viešojo administravimo srityse. Šiais metais pradėjome diegti savaiminio neformalaus, nuotolinio mokymo programas. Valstybės tarnautojams, teisininkams galėsime pasiūlyti kvalifikacijos kėlimo kursus. Taip pat galėsime bendradarbiauti kuriant įvairius projektus ir pagal Savivaldybės užsakymus atlikti mokslinius tyrimus“, – teigia prof. J. S. Pečkaitis.

„Panevėžiui tai – labai reikšminga diena. Į miestą ateina dar vienas universitetas. Galbūt tai taps pagrindu ateityje Panevėžyje įkurti ir savarankišką universitetą. O dabar panevėžiečiai turės galimybę studijuoti M. Romerio universitete ir neišvykdami iš miesto įgyti aukštąjį išsilavinimą“, – pranešime spaudai cituojamas miesto meras Povilas Vadopolas.

Pirmiausia, didžiąją dalį laiko universitetas ketina skirti neakivaizdinėms magistrantūros studijoms Panevėžyje organizuoti. Programoms realizuoti į Panevėžį bus deleguojamas mokslinis pedagoginis aukštosios mokyklos personalas. Miesto savivaldybė įsipareigoja padėti rasti patalpas studijoms, dėstytojams apgyvendinti, tarpininkauti organizuojant studijų programų vykdymą, viešinant miesto gyventojams informaciją apie galimybę studijuoti.

Šiuo metu M. Romerio universiteto pagrindinėse studijose studijuoja 96 Panevėžio bendrojo lavinimo mokyklas baigę studentai. 2008 m. į universitetą įstojo 16 panevėžiečių.