Pagal įstatymus didesnis nei 9 žmonių būrys, organizuodamas viešus renginius, turi gauti savivaldybės leidimą. Pikete prie savivaldybės dalyvavo daugiau kaip 30 žmonių būrys. Prie jų priėjusiems policijos pareigūnams piketuotojai aiškino nieko nežinoję apie tokią tvarką.

Piketuotojai ir pareigūnai kalbėjosi taikiai ir incidentų išvengė. Savivaldybėje prasidėjus tarybos posėdžiui, moksleivių tėvai išsiskirstė.

Trečiadienį protesto akciją prie savo mokyklos buvo surengę ir Rokų moksleiviai. Jie gyva grandine apjuosė savo mokyklą. Nuo kitų metų miesto valdžia planuoja šioje mokykloje nekomplektuoti 11 ir 12 klasių.

"Mūsų vaikams bus nesaugu važinėti iš priemiesčio į miesto mokyklą, be to, ne visos šeimos išgalės skirti vaikams lėšų kelionei", - BNS korespondentui kalbėjo piketavę moksleivių tėvai. Ketvirtadienio pavakare Kauno taryba ketina svarstyti Rokų mokyklos reorganizavimo klausimą.

Kauno savivaldybės švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas BNS teigė, kad tai "išpūsta problema". "Šiuo metu iš Pakaunės į miesto mokyklas jau važinėja 276 moksleiviai", - kalbėjo jis.

Pasak vedėjo, dėl kasmet mažėjančio moksleivių skaičiaus anksčiau ar vėliau teks pertvarkyti švietimo įstaigų tinklą. Šiuo metu Kauno mokyklose yra 7 tūkst. 159 laisvos vietos.

"Ypač sparčiai tuštėja Pakaunės mokyklos, kur keturiose mokyklose yra beveik 600 neišnaudojamų vietų", - sakė A.Bagdonas.

Jo teigimu, savivaldybei tenka papildomai skirti apie milijoną litų pedagogų atlyginimams, nes valstybė pinigus skiria moksleivio krepšelio principu, o tuščias vietas klasėse turi padengti miesto valdžia.

Šiuo metu Kaune yra 43 vidurinės, 4 pagrindinės mokyklos bei 13 gimnazijų. Iš viso Kaune mokyklas lanko 57 tūkst. moksleivių.