J. Sasnausko pamokos klausėsi per 20 dešimtokų. Pirmiausia kunigas nuramino nedėstysiąs tikybos, o kalbėsiantis apie sostinę. Pasakodamas apie Vilnių, J. Sasnauskas mokinius ragino domėtis miesto pastatų istorija, fotografuoti sostinę. Kunigas atkreipė dėmesį, kad visais laikais Vilniuje sugyveno įvairios tautos – žydai, lenkai, lietuviai, baltarusiais, vokiečiai. Dėl to, pasak jo, Vilniuje tvyriojo tolerancijos dvasia, o jos neprarasti – visų pareiga.

„Kuo žymus Žygimantas Augustas?“, - klausė „mokytojas“. „Turėjo žmoną“, - atsakė keletas moksleivių. J. Sasnauskas dešimtokų taip pat teiravosi, kada įkurtas Vilnius, kuo jis unikalus.

Kunigas piktinosi „nuo pelno ir didelių ambicijų apakusiais žmonėmis“, darkančiais Vilnių. Kaip vieną pavyzdžių J. Sasnauskas įvardijo šalia Katedros aikštės išdygusį viešbutį „Klaipėda“ bei paminėjo verslininko Mariaus Gelažniko savavališkai įrengtas vitrinas prabangioje parduotuvėje sostinės centre.

Pasak J. Sasnausko, norint pažinti Vilniaus dvasią reikia aplankyti sostinės bažnyčias. Kunigas prisiminė vaikystėje su draugais pro langus landžiodavęs į sovietmečiu neveikusią Bernardinų bažnyčią. Jos rūsyje tuomet mėtydavęsi žmonių kaulai. J. Sasnauskas dešimtokus kvietė pasisvečiuoti Bernardinų bažnyčios rūsiuose.

Ir kopūstų sriubos kvapą galima prisijaukinti

„Niekada per daug nemėgau jokių mokyklų, man prisiminimai iš jų nelabai geri. Čia to nesijaučia, bet mokykla turi kažkokį specifinį, sumišusį kopūstų sriubos ir sporto salės, kvapą. Štai kai pirmą kartą nuėjau į švento Kristoforo mokyklą, buvo labai baisu nuo to kvapo, antrą kartą jau mažiau, trečiąkart jau nebejaučiau. Vadinasi, tai galima įveikti, kažkaip prisijaukinti““, - po pamokos DELFI sakė J. Sasnauskas.

Kunigas aiškino labai nepavydintis mokytojams ir labai gerbiantis žmones, kurie tam darbui ryžtasi. „Kartais gerai pastovėti prieš klasę ir suvokti, ką tai reiškia, kaip tai sunku. Iš kitos pusės, kaip tai yra reikalinga – nė vienas be mokytojų neužaugome, neišmokome to, ką dabar darome be kažkokių pasiryžusių žmonių, kurie vis dėlto ėmėsi naštos ant savo pečių“, - kalbėjo kunigas.

Visgi J. Sasnauskas prisipažino nežinantis, kokia jėga galėtų jį priversti nuolat mokytojauti. „Mokytojų kambaryje paklaustas, kaip tampama mokytoju, vienas šios mokyklos mokytojas pasakė, kad iki mokytojo nusiritama. Jeigu aš kartais nusiriščiau, tik taip įsivaizduoju“, - paklaustas, ar galėtų mokykloje nuolat vesti tikybos pamokas, sakė J. Sasnauskas.

Jis aiškino su mokiniais tenorėjęs pasidalyti sentimentais apie Vilnių - miestą, iš kurio kilę pamokoje dalyvavę dešimtokai, Europos kultūros sostinę 2009. „Kai matai, kiek Vilniuje yra subjaurota pastatų, labai svarbu jaunajai kartai sakyti, kad jie miestą pajustų. Tikiuos, ateinančios kartos nedarys to, ką dabar daro iš įvairių Lietuvos miestų atsikėlę žmonės, nejaučiantys miesto dvasios“, - teigė kunigas.

J. Sasnausko vesta pamoka Šiuolaikinės mokyklos centre - ilgalaikės programos „Renkuosi mokyti!“ specialiosios savaitės renginių dalis. Specialią savaitę didžiausių šalies miestų mokyklose pamokas veda žinomi visuomenės veikėjai. DELFI jau rašė, kad prajusią savaitę mokytojais tapo menininkė ir laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė, SEB banko prezidentas Audrius Žiugžda bei dainininkas, grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis.