Būtina laikytis kelių pagrindinių taisyklių. Pirmiausia, galutinis patiekalo paruošimas turi užtrukti vos keletą minučių. Antra, maistas turi būti sotus, tačiau nesunkus. Trečia, patiekale turi būti bent viena sudedamoji dalis, kuri pasižymi afrodiziakinėmis savybėmis. Ketvirta, patiekalas turi atrodyti brangesnis nei iš tikrųjų yra. Ir, galiausiai, jis turi būti SKANUS ir NEĮPRASTAS.

Žemiau pateikiami receptai atitinka visus šiuos reikalavimus. Nors sėkmės negali garantuoti niekas, jūs bent jau galite tikėtis labai malonaus valgio.

Paprastai sraigės yra patiekiamos burgundiškai, pakankamai riebiai. Tačiau meilės maistas turi būti lengvas! Ankstyviems sekmadienio priešpiečiams išmėginkite šį receptą.

Sraigės su daržovėmis

Jums reikės:

2 vidutinio dydžio pomidorų,
24 sraigių,
1 žalios paprikos,
25-50 gramų salierų,
2 česnako skiltelių,
0,2 gramo šafrano,
čiobrelių ir šalavijų,
druskos.

Paruošimas:

1. Nuo pomidorų nulupkite odelę ir išimkite sėklas.

2. Iš žaliosios paprikos išimkite sėklas.

3. Supjaustykite pomidorus ir papriką kubeliais ir kartu su salieru pasukite smulkintuve apie 5 sekundes.

4. Ištirpinkite sviestą, į jį sudėkite dvi smulkintas česnako skilteles, šafraną ir čiobrelius, šalavijus bei druską.

5. Palikite pastovėti keletą minučių tuomet sudėkite smulkintas daržoves.

6. Į specialų indą sudėkite 24-48 sraiges ir užpilkite sviesto – daržovių mišiniu.

7. Kepkite 260 laipsnių karštumo orkaitėje 10 minučių arba kol daržovės pasidarys vos vos rudos.

Patiekite kartu su balta duona ir taure baltojo vyno.

Moliuskai

Šiuo receptu pradedame keleto moliuskų patiekalų seriją, kurie pasižymi puikiomis afrodiziakinėmis savybėmis. Moliuskus bei sultinį galima šaldyti; taigi kai tik norėsite, galite išsitraukti maišelį moliuskų ir sultinio iš šaldymo kameros, atšildyti mikrobangėje ir per keletą minučių paruoštų puikų gundantį patiekalą.

Jums reikės:

0,5 kg valytų moliuskų (midijų),
2 kubeliais pjaustytų svogūnų galvučių,
100 g kubeliais pjaustyto saliero,
80 g kubeliais pjaustytų askaloninių česnakų,
1 žuvies sultinio kubelio (skirto 1 stiklinei sultinio),
žiupsnelio džiovintų čiobrelių lapelių,
žiupsnelio džiovintų baziliko lapelių,
1 stiklinės balto sauso vyno,
1 gramo šafrano.

Paruošimas:

1. Į keptuvę supilkite vyną, sudėkite svogūnus, salierus ir česnakus ir pavirkite 15-20 minučių. Pabaigoje sudėkite čiobrelius ir baziliką.

2. Padidinkite ugnį, pusę midijų sudėkite ant daržovių ir pagarinkite, kol jos atsivers. Tai turėtų užtrukti apie 5 minutes.

3. Nuimkite atsivėrusias midijas kiaurasamčiu ir sudėkite į atskirą dubenį. Sudėkite likusią pusę midijų ant daržovių ir taip pat jas pagarinkite 5 minutes, kol jos atsivers. Jas taip pat nuimkite ir sudėkite prie pirmųjų. 4. Nukoškite sultinį ir atskirkite jį nuo daržovių, leiskite nukoštam sultiniui pavirti 5-10 minučių, sumažinkite ugnį ir palikite atvėsti. Kai atvės, sudėkite šafraną.

5. Išgliaudykite midijas. Nedėkite jų į sultinį.

Dabar jau turite pradinę medžiagą ne vienam skaniam patiekalui, pavyzdžiui midijų sriubai, midijų padažui prie makaronų ir midijų rizoto. Jūs galite sudėti midijas ir sultinį į šaldiklį ir panaudoti vėliau; jei nuspręsite tai padaryti, patariame sudėti midijas į atskirus maišelius po maždaug 100 gramų, o sultinį – į puodelius po maždaug 250 ml. Priešingu atveju ingredientus galite naudoti tuojau pat, tačiau atminkite, kad šafranui reikia keleto valandų įsigerti į sultinio skonį!

Spageti su midijomis

Spageti galima paruošti vos per keletą minučių – tai labai svarbu, kai kalbame apie afrodiziakinio maisto ruošimą. O ar įmanoma sugalvoti ką nors geresnio nei spageti su midijų padažu su stipriu šafrano skoniu?…

Jums reikės:

100-200 gramų virtų ir išlukštentų midijų,
250 ml (1 stiklinė) šafranu pagardinto midijų sultinio,
125 ml (1/2 stiklinės) riebios grietinėlės,
1 kiaušinio trynys,
šviežių makaronų (rūšį pasirinkite pagal savo skonį).

Paruošimas:

1. Didelėje keptuvėje (joje turėtų būti pakankamai vietos ir makaronams) sumaišykite grietinėlę ir sultinį; pašildykite, kol užvirs, sudėkite smulkintas midijas ir leiskite keletą minučių pavirti ant silpnos ugnies.

2. Nuimkite nuo ugnies padažą ir maišydama sudėkite kiaušinio trynį.

3. Toliau kaitinkite ant labai mažos ugnies (padažas neturi užvirti!), kol visos midijos pakankamai įsigers šafrano skonio.

4. Tuo tarpu išvirkite makaronus. Jų virimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos rūšies.

5. Nukoškite makaronus, sudėkite juos į midijų padažą, išmaišykite, sudėkite nesmulkintas midijas ir toliau maišykite palikdama keptuvę ant mažos ugnies kelias minutes. Nedelsiant patiekite.

Makaronų pasirinkimas yra labai svarbu. Nenaudokite sausų makaronų; midijų padažo skonis tokiems makaronams yra per subtilus. Taip pat susilaikykite nuo labai plonų makaronų, nes prie jų dera patiekti kreminį padažą be jokių kietų dalelių.

Midijos su rizoto

Šį patiekalą galima gaminti pagal du pradinius receptus: aukščiau pateiktą midijų ir rizoto receptu, paskelbtu Jamie Oliver knygoje “Nuogas virėjas”. Daugelis daržovių šiuos dviejuose receptuose yra tos pačios, taigi tuo pat metu galite paruošti pagrindą dviems skirtingiems patiekalams. Atminkite, kad čia patiekiami kiekiai leidžia pagaminti patiekalą dviems asmenims.

Jums reikės:

100-200 gramų virtų išlukštentų midijų,
250 ml (1 stiklinės) midijų sultinio su šafranu,
1 smulkiai pjaustyto askaloninio česnako (apie 30 gramų),
100 gramų smulkiai pjaustytų salierų,
125 gramai rizoto ryžių,
1 arbatinis šaukštelis alyvų aliejaus,
150 ml balto sauso vyno,
3 arbatiniai šaukšteliai aukštos kokybės konjako ar brendžio.

Paruošimas:

1. Pašildykite sultinį.

2. Atskiroje keptuvėje pakaitinkite alyvų aliejų, sudėkite smulkintus askaloninius česnakus ir salierą ir keletą minučių pakepkite, tuomet sudėkite česnaką ir kepkite dar 2-3 minutes.

3. Padidinkite ugnį ir sudėkite ryžius. Jie turėtų sugerti daržovių sultinį. Atsargiai didinkite ugnį; ryžiai neturi sulipti. Po keleto minučių ryžiai turėtų pasidaryti šiek tiek permatomi. Sumažinkite ugnį.

4. Į ryžius supilkite pusę baltojo vyno, o kitą pusę – į sultinį. Maišykite, kol ryžiai sugers visą vyną.

5. Dabar po truputį pilkite sultinį. Visą laiką maišykite; nepilkite daugiau sultinio tol, kol ankstesnis pilnai nesusigers. Visas sultinio supylimo ir išmaišymo laikas turėtų trukti 15-20 minučių. 6. Ant ryžių sudėkite midijas. Uždenkite keptuvę ir keletą minučių pašildykite ant labai mažos ugnies, kol sušils midijos. Atminkite, kad midijų nereikia kepti – tik jas pašildyti.

7. Atneškite keptuvę ant stalo. Išjunkite visus šviestuvus – turėtų šviesti tik žvakės. Nuo keptuvės nuimkite dangtį, supilkite konjaką, vėl uždėkite dangtį, palaukite 30 sekundžių, nuimkite dangtį ir įkvėpkite konjako garų. Mėgaukitės valgiu!

Gardusis pesto (feta padažas)

Jums reikės:

150 gramų feta sūrio (geriausia sūryme),
1 galvutė ir 1 skiltelė česnako,
2 gramai šviežio baziliko arba 2 gramai šviežio koriandro lapelių,
50 gramų kedro riešutų,
½-1 arbatinis šaukštelis šafrano (galite jo ir nedėti),
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių,
2 arbatiniai šaukšteliai alyvų aliejaus arba 3 arbatiniai šaukšteliai grietinės.

Paruošimas:

1. Išlukštenkite (nenulupkite!) česnako galvutę ir 350 laipsnių temperatūros orkaitėje pakepkite nenuluptas skilteles apie valandą. Palikite atvėsti ir nulupkite likusią odelę. Jums turėtų likti apie 25 gramai kepto česnako su kremine tekstūra.

2. Jei naudojate šafraną, pamirkykite jį citrinų sultyse mažiausiai 30 minučių.

3. Pertrinkite feta sūrį, keptą česnaką, žalią česnako skiltelę, baziliką ar koriandro lapelius ir citrinos sultis (su ar be šafrano) smulkintuvo pagalba. Supilkite alyvų aliejų ar grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.

Šis padažas, pagamintas su aliejumi, yra originalus variantas. Pakeisdami alyvų aliejų grietine, gauname švelnesnį skonį ir tirštesnę masę. Abi formas galima naudoti lygiai taip pat kaip ir paprastą pesto padažą. Jį galima užšaldyti, ypač jei jis pagamintas su grietine. Atminkite: jei nenaudojate šafrano, lytinį susijaudinimą skatinantis poveikis gali būti labai silpnas ar jo galite visiškai nepastebėti.

Moliuskai (geldutės) šafrane

Pradinė šio recepto versija yra labai sena, tačiau mes jį šiek tiek pakeitėme ir pritaikėme šiuolaikiniam skoniui. Taip, mes žinome, kad šafranas yra brangus, tačiau jo šiame patiekale privalo būti gausu.

Jums reikės:

250 gramų moliuskų,
200 ml balto sauso vyno,
50 gramų smulkiai pjaustyto askaloninio česnako,
100 gramų smulkiai pjaustytų pievagrybių,
1 arbatinis šaukštelis sviesto,
2 gramai šafrano,
150 ml žuvies sultinio,
150 ml grietinės.

Paruošimas:

1. Pamerkite šafraną į žuvies sultinį.

2. Atskirkite geldutes nuo polipų. Baltą moliuskų mėsą perpjaukite pusiau horizontaliai.

3. Sudėkite tiek polipų, tiek baltą mėsą į keptuvę ir užpilkite baltu vynu.

4. Užvirkite. Iš karto po to nuimkite keptuvę nuo ugnies ir padėkite į šalį.

5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite askaloninius česnakus ir grybus ir keletą minučių pakepkite ant nedidelės ugnies.

6. Supilkite šafrano/žuvies sultinį ant askaloninio česnako ir grybų, užvirkite ir keletą minučių pakaitinkite.

7. Sudėkite grietinę, leiskite pavirti dar 7-10 minučių.

8. Sudėkite geldutes, pavirkite dar minutę.

Patiekite su skrudinta duona ir salotomis.

Upėtakio putėsiai

Šį patiekalą galima paruošti netgi prieš dieną ir iki patiekiant ant stalo laikyti šaldytuve. Šis puikus patiekalas yra švelni masė, kuria galite meiliai vienas kitą maitinti šaukšteliu.

Jums reikės:

500 gramų upėtakio (ar kitos lašišinės žuvies),
100 gramų virtų bulvių,
150 ml šviežiai išspaustų citrinų sulčių,
3 arbatinių šaukštelių konjako,
2 arbatinių šaukštelių lydyto sviesto,
2 avokado vaisių,
raudonojo ankštinio pipiro,
juodųjų pipirų, druskos.

Paruošimas:

1. Nedideliame kiekyje vandens išvirkite bet kokią lašišinę žuvį, pavyzdžiui, upėtakį. Nuimkite odelę, kaulus, uodegą ir galvą ir palikite atvėsti. Turėtų likti apie 300 gramų mėsos.

2. Pertrinkite upėtakio mėsą kartu su bulvėmis, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, konjaku ir lydytu sviestu.

3. Sudėkite 1 ½ nulupto avokado, gerą žiupsnelį raudonųjų ankštinių pipirų ir šiek tiek druskos bei juodųjų pipirų.

4. Dar 15-30 minučių pasukite smulkintuve.

5. Supilkite masę į tinkamą indą ir palikite atvėsti šaldytuve bent keletą valandų.

Patiekite putėsius kartu su nedideliais sumuštinukais su lašišos ikrais, papuoškite likusio pusės avokado skiltelėmis.

Alternatyva – pasiimti visą dubenį su putėsiais, susėsti ant sofos ir šaukšteliu maitinti vienam kitą. Šiuo atveju ikrų neprireiks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją