Žaidėjai prisiima JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) vaidmenį ir reguliariai gauna gynybos sekretorių Donaldą Rumsfeldą (Donaldą Ramsfeldą), valstybės sekretorių Coliną Powellą (Koliną Pauelą) ir patarėją nacionalinio saugumo klausimais Condoleezzą Rice (Kondolizą Rais) vaizduojančių veikėjų pranešimus.

Žaidimas prasideda greitu Bagdado žlugimu, tačiau vėliau Irakas prieš Izraelį panaudoja biologinį ginklą su juodligės užkratu. Tada Irakui smogiamas atsakomasis branduolinis smūgis, Saudo Arabijoje kyla maištas, o Irako šiaurėje kurdai įvykdo perversmą.

Kai randamas Saddamo Husseino kūnas, žaidėjų prašoma išrinkti jo įpėdinį iš trijų antrininkų, kuriam netrukus prireikia karinės paramos, kad būtų sulaikytas Iranas.

Taip pat prasideda antiamerikietiški sukilimai Egipte, Jordanijoje, Libane, Sirijoje bei Pakistane ir galiausiai kovotojų rankose atsiduria kontrabandinis branduolinis ginklas.

"Tai labiausiai tikėtinų karo Persijos įlankoje pasekmių modelis", - rašoma tinklalapyje www.idleworm.com, kuriame ir yra šis 33 metų Dermoto O'Connoro (Dermoto O'Konoro) lapkričio mėnesį sukurtas žaidimas.