Jo iniciatyva Konstitucinis Teismas išaiškino, jog Konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos prieštarauja Konstitucijai ir neužtikrina Valstybės tarnybos įstatyme numatyto skaidrumo principo.

„Ši Konstitucijos taurė – tai atlygis už drąsą. Džiaugiuosi, kad dar yra kam ir už ką ją skirti,“ - sakė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto prodekanas Haroldas Šinkūnas. Vardinės Konstitucijos savininkui negalėjus atvykti, dovana D. Jušinskui bus perduota vėliau.

2005 m. Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentai pirmą kartą Konstitucijos taure „Už indėlį į Lietuvos Respublikos Konstitucijos taikymo plėtrą“ apdovanojo vilnietę Mariją Simonovą. Ji Konstituciniame Teisme laimėjo bylą prieš valstybę dėl kompensacijų už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą dydžio.

2006 m. ši taurė atiteko kaunietei Aldonai Gramauskienei su dukra Renata už laimėtą bylą prieš valstybę dėl kompensacijų už turtinės ir moralinės žalos atlyginimą po vyro ir tėvo mirties. Pernai apdovanoti profesoriai Viktorija Daujotytė – Pakerienė ir Edvardas Gudavičius. Jų iniciatyva Konstitucinis Teismas išaiškino ir paneigė Vyriausybės nutarimą, kuris diskriminavo humanitarinių ir socialinių mokslų atstovus.