Iš tikrųjų nieko labai naujo apie save nesužinosite, o štai savo gyvenimą susigadinti galite nepataisomai. Visais paminėtais stebuklais ir naujienomis lengvatikius vilioja scientologai. Pasikvietę pas save jie ragina lankyti paskaitų ciklus, skaityti tam tikrą literatūrą ir per šias atrodo nekaltas priemones, apraizgo savo voratinkliu, iš kurio vėliau ištrūkti labai sunku.

Štai trejus metus praleidusi Vilniaus dianetikos centre (Scientologijos bažnyčioje) išėjimą iš šios bendruomenės vilnietė Irina Keizo prisimena kaip didžiausią košmarą.

Saugumo departamento duomenimis, Scientologų bažnyčia Lietuvoje veikti pradėjo 1994 m., pritaikius visose šalyse naudojamą schemą.

Pradžioje buvo atvežta literatūra. 1995 m., atsiradus scientologija susidomėjusių asmenų grupėms, visuomeninės organizacijos priedangoje įkurtas ir Vilniaus miesto savivaldybėje įregistruotas “Dianetikos” centras. Jo įkurėjas ir ilgametis vadovas - Maskvoje ir Peterburge scientologiją studijavęs Sergejus Abramenkovas. Dabartiniu metu “Dianetikos” centrui, veikiančiam Vilniuje. A.Goštauto 8, vadovauja Tatjana Senkevičienė. Centro paslaugos mokamos.

Vienas aktyviausių “Dianetikos” centro darbuotojų - Sergejus Senkevičius, Teisės akademijos fizinio lavinimo katedros dėstytojas. Dabar jis aktyviausias scientologų sukurtos detoksikacijos programos “Narconon” propaguotojas.

Saugumo departamentas informavo Švietimo ir mokslo ministeriją dėl S.Senkevičiaus skaitomų paskaitų Vilniaus miesto ir rajono mokyklose, kai naudojant scientologų sukurtą detoksikacijos programą, tarp mokinių skleidžiamos Scientologų bažnyčios idėjos bei verbuojami nauji nariai. “Narconon” programa medicinos ir psichologijos specialistų yra pripažinta netinkama, o paaugliams - net žalinga.

Apskritai nustatyta, kad Scientologų bažnyčia - tai ypač pavojingas religinis judėjimas, kurio veikla panaši į specialiųjų tarnybų veiklą: apie kiekvieną pritrauktą žmogų surenkama smulki informacija (testų sudėtyje 200 klausimų, tarp kurių esama ir politinių), kuria po to manipuliuojama.

Tokios veiklos pasekmės - visiškai sugriauta asmenybė.

Saugumo departamento turima medžiaga rodo, kad Scientologų bažnyčia - ne vien religinė organizacija, bet ir komercinė struktūra, besiremianti psichologiniu teroru bei ekonominiu nusikalstamumu. Vakarų Europoje šios bažnyčios veikla labai ribojama.

L.Rono Hubbardo sukurta taikomoji religinė filosofija, žinoma scientologijos vardu, visame pasaulyje sulaukia teisėtvarkos struktūrų dėmesio.

Amerikos Federalinis tyrimų biuras scientologų būstinėje Los Andžele padarė didžiausią reidą savo istorijoje - jame dalyvavo beveik 150 agentų. Šio reido metu agentai rado daug slaptų kulto politikos dokumentų, pasirašytų scientologijos įkūrėjo, kuriuose buvo atskleidžiami tikrieji scientologų politiniai tikslai.

Pavyzdžiui: “Gyvybiškai svarbūs tikslai, kuriems reikia skirti daugiausiai mūsų laiko, yra: priešo menkinimas iki sunaikinimo; žinių tarnybų kontrolė arba jų savininkų palankumo iškovojimas; tų, kurie stebi tarptautinius finansus, kontrolė arba jų palankumo iškovojimas. Žvalgyba nesusitelkia prie to, prie ko susitelkti turėtų, - Pasaulio psichinės sveiktos federacijos, Nacionalinės psichinės sveikatos asociacijos. Aš noriu, kad tos grupės būtų sunaikintos”.

Kiti slapti FTB rasti dokumentai rodo, kad scientologija naudoja savo religijos statusą, kad pridengtų tikruosius politinius ir komercinius tikslus.

JAV federalinio prokuroro memorandume sakoma: “Nusikaltimai, kuriuos įvykdė svarbiausi JAV scientologijos lyderiai yra lig tol neregėto didumo. Nebuvo tokio pastato, biuro, stalo ar bylos, kuri būtų apsaugota nuo jų šnipinėjimo. Jų veiklos įrankiai buvo miniatiūriniai siųstuvai, visrakčiai, slapti kodai, suklastoti įgaliojimai ir viskas, kas galėjo jiems pasitarnauti norint įgyvendinti sąmokslininkiškus kėslus”.

Scientologai teigia, kad iš tikrųjų viskas yra atvirkščiai - L.Ronas Hubbardas ir jo sekėjai atradę tikrąjį visų žmogaus problemų sprendimą ir kelią į ateinantį amžių, o tamsios jėgos kariauja prieš juos.

Scientologijos oponentai iš karto apkaltinami netolerancija, žmogaus teisių pažeidimu ir religiniu persekiojimu.