Liudininkų teigimu, aprašinėtos gatvės veda į vaikų kliniką ir universitetą arba – Romuvos ir Lieporių rinkimų apylinkes. Todėl, jeigu užrašai nebus nuvalyti iki sekmadienio, einantys balsuoti žmonės matys „už ką reikia balsuoti“.

„Girdėjome gandus, kad jie samdo vaikus, tačiau iki šiol nežinojome, kokiam darbui”, - DELFI piktinosi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas Vidas Urbonavičius.

TT sąrašo lyderis Valentinas Mazuronis DELFI patikino, kad jo partijos atstovai laikosi įstatymo nuostatos dėl išorinės reklamos draudimo ir gatvių Šiauliuose dažais neteplioja, vaikų savo kampanijai taip pat nesamdo.

„Pirmą kartą iš jūsų girdžiu. Tačiau aš nenustebčiau, jeigu per šias likusias tris dienas kas nors pasakys, kad aš tuos vaikus dar ir valgau – gyvus ir su majonezu“, - sakė V. Mazuronis.

„Jeigu yra tokie faktai, tai gali būti ir politinių oponentų darbas. Rekomenduočiau įsikišti policijai, nustatyti tuos, kurie taip elgiasi ir sodinti į kalėjimą“, - pridūrė TT sąrašo lyderis.

DELFI primena, jog Seimo rinkimų įstatymas draudžia skleisti išorinę politinę reklamą, išskyrus specialias vietas kiekvienos rinkimų apylinkės teritorijoje.