Prie šiuo metu didžiausio ir brangiausio sėkmingo projekto rajone įgyvendinimo prisidėjo ir Krekenavos gyventojų bendruomenė „Tiltas“, kuriai vadovauja aktyvi ir visiems gebanti padėti Sigita Rudienė. Beje, šiame projekte aktyviai dalyvavo ir jos trys sūnūs – projekto iniciatorius Tautvydas bei Ovidijus ir Mindaugas.

Šventėje dalyvavo daug svečių, kurie pasidžiaugė sukurta erdve jaunimui. Krekenavos parapijos klebonas kanauninkas Petras Budriūnas, pašventinęs aikštelę, sakė: „Šią saulėtą dieną net Dievas jus sveikina. Prieš 19 metų sudegus senajai klebonijai, į ją pažaisti „karą“ atbėgdavo vaikai. Man buvo baugu, kad jie nesusižeistų, neįvyktų kokia nelaimė. Tad linkiu, kad ir šioje aikštelėje to neįvyktų.“

Idėjos generatorius T.Rudys padėkojo visai komandai už tai, kad dirbo kaip vienas kumštis: „Išmokome dirbti komandoje, įgijome įvairios patirties. Įgyvendinant projektą vyko mokymai, pažintiniai renginiai, buvo rengiami susitikimai su ekstremalaus sporto mėgėjais. Dėkojame ir rėmėjams, be kurių šios aikštelės čia nebūtų.“

Krekenavos bendruomenės siela S.Rudienė linkėjo, kad „aikštelė būtų saugi“: „Kiekvienas mes turime savo angelą sargą, o angelas mums sako: „Žmogau, saugokis, o aš tau padėsiu“.“

Aikštelę pirmieji išbandė reperiai

Į aikštelės atidarymo iškilmes atvykęs Seimo pirmininko pavaduotojas Alfredas Pekeliūnas padėkojo iniciatyviam „nemiegančiam“ jaunimui ir palinkėjo, kad aikštelėje besilankantiems jaunuoliams neprireiktų medikų pagalbos.

„Prieš 15 metų šioje vietoje įrengėme lauko teniso kortus. Tačiau po kurio laiko jie tapo nebepatrauklūs. Dabar tikiu, kad jūsų pačių triūsas nebus nuvertintas ir ši vieta bus „gyva“, – sakė A.Pekeliūnas ir, palinkėjęs, kad krekenaviečiai taptų riedučių ar riedlenčių pasaulio čempionais, kaip tai padarė virvės traukimo planetos čempionate ketvirtąją vietą užėmusios vadoklietės, įteikė muzikinį centrą.

Jaunimą sveikino rajono meras Povilas Žagunis, rajono Savivaldybės Sporto ir švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Visockis, Panevėžio rajono bendruomenių sąjungos narė Marija Povilonienė, Krekenavos seniūnas Jonas Ulis, rėmėjai, medikai.

Šventės kulminacija tapo neformalaus jaunimo grupės reperių pasirodymas. Riedlentėmis ir BMX dviračiais kildami ir leisdamiesi rampomis vadinamais kalneliais, vaikinai pademonstravo savo ekstremalius sugebėjimus.

Gavo finansavimą

Grupės „Aukšta įtampa“ iniciatyva parašytu ir įgyvendintu projektu „Aplink ašį“ stengiamasi spręsti jaunimo užimtumo problemą bei suteikti jiems galimybių įgyti naujų žinių ir patirties. Šis projektas gavo 8800 eurų finansavimą iš Europos Sąjungos fondo programos „Veiklus jaunimas“.

Ateityje žadama rengti tęstinį projektą dėl papildomų rampų aikštelėje įsigijimo.