Trečia vieta dalinasi dvi Klaipėdos m. ir Visagino savivaldybės, kuriose savo Konstitucijos žinias pasitikrino po 46 piliečius, o Klaipėdos m. savivaldybėje savo jėgas nepabūgo išbandyti ir politikai, tuo tarpu Visagine neatėjo nė vienas politikas.

Iš 60 savivaldybių net 17-oje į Konstitucijos egzaminą neatėjo nė vienas politikas, o Akmenės rajono savivaldybėje – nė vienas gyventojas. Tuo tarpu Kupiškio raj. savivaldybėje Konstitucijos egzaminas neįvyko visai, nes nebuvo nė vieno dalyvio, norinčio pasitikrinti Konstitucijos žinias.

Net šešių savivaldybių merai (Anykščių raj., Kauno miesto, Kėdainių raj., Klaipėdos m., Skuodo raj. bei Šakių raj.) tapo Konstitucijos egzamino laureatais tarp savivaldos politikų.

Antrą kartą rengiamame Konstitucijos egzamine naujovė – jį taip pat galėjo laikyti ir Lietuvos kalinimo įstaigose bausmę atliekantys asmenys. Konstitucijos egzaminą pataisos įstaigose laikė apie 230 nuteistųjų. Daugiausia Pravėniškių 2-uosiuose pataisos namuose 64 (tarp jų – 16 įstaigos pareigūnų ir darbuotojų).

Visi savivaldybių Konstitucijos egzamino I turo laureatai bus pakviesti spalio 25 d., Konstitucijos dieną, į finalinį etapą rašyti esė pasirinkta tema Teisingumo ministerijoje, Vilniuje. Kai kuriose savivaldybėse, esant vienodam geriausiam rezultatui, nugalėtojas paaiškėjo burtų keliu. Teisingumo ministerija, Konstitucijos egzamino organizatoriai nusprendė į finalinį etapą pakviesti ir kitus geriausią rezultatą parodžiusius asmenis, surinkusius vienodą balų skaičių.

Spalio 25 d. geriausią rezultatą parodžiusiems nuteistiesiems iš 14 kalinimo įstaigų taip pat bus sudarytos sąlygos dalyvauti Konstitucijos egzamino finale. Nuteistieji kalinimo įstaigose, kur jie atlieka laisvės atėmimo bausmę, galės pasirinkti rašyti esė iš tų pačių temų, kokios bus pasiūlytos gyventojams ir politikams.

Komisija, įvertinusi visus darbus, išrinks po vieną gyventoją, politiką ir asmenį, atliekantį laisvės atėmimo bausmę, 2008 m. geriausiai išmanantį Pagrindinį įstatymą.

Spalio 24 d., Konstitucijos dienos išvakarėse, prie Konstitucijos egzamino projekto bus kviečiami prisijungti ir moksleiviai, kuriems bus organizuojamos specializuotos istorijos pamokos, jiems viena ar kita forma taip pat bus pasiūlyta pasitikrinti savo žinias, artimiau susipažinti su Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Konstitucijos egzamino globėju kaip ir praeitais metais sutiko būti prezidentas Valdas Adamkus.

2008 m. spalio 25 d. sukaks 16 metų, kai buvo priimta Konstitucija. Šiai sukakčiai paminėti jau antri metai skiriamas Konstitucijos egzaminas.