Startas Gariūnuose

Norėdami padaryti gražiau ir geriau, lankstinukus turėjome lankstyti rankomis išvakarėse. Lankstyti baigiame 00.30. Jau šeštadienis. Galiausiai turime agitacinę medžiagą ir einame miegoti. Startuojame anksti ryte - susirenkame štabe 7:00. Vykstame. Saulei pakilus išsirikiuojam Gariūnuose. Iš rinkėjų tikėjausi priešiškumo. Tikėjausi neigiamų reakcijų. To nebuvo. Eidami kartojom frazę „palaikykite jauną“, „už jaunimą Seime“. „Už jauną“! Kas jis bebūtų. Prekeiviai sukant jau antrą valandą mums šypsodavosi – „jaunime, kiek jūs dar galite?!“.

Konstitucijos egzaminas

Teko skubėti į Konstitucijos egzaminą pasitikrinti žinių. 10:30 skubame iš Gariūnų. Aš skubu į savivaldybę, į Konstitucijos egzaminą. 11:00 val. gaunu užduotis. Egzaminas. Mano skaičiavimais kelios klaidos ir laimėti nesitikiu. Palaidojau viltis nugalėti. Pietaujant su štabo komanda sulaukiau skambučio. Nugalėjau tarp politikų. Džiugu. Nauja teigiamų emocijų įkrova.

Kalvarijų turgus

Dažnas politikas į gatves siunčia agitatorius. Sau leidžia kalbėti per radiją. Jeigu yra priaugęs „politinio svorio“, atsiduria televizijoje. Jų nematyti gatvėse ar turguose. Tai patvirtino ir kita stotelė – Kalvarijų turgus. Prie centrinių vartų tinkamės 12:15 val.

Žmonės čia ne taip maloniai nusiteikę kaip Gariūnuose. Valdžią keikia. Pikti. Balsuoti neis. Sutinkame Prancūzijos televizijos žurnalistų grupę. Jų užduotis - 3 min. reportažas apie rinkiminę kampaniją Lietuvoje, kuris bus rodomas per Prancūzijos TV kanalą. Duodu interviu. Sveikina, kad mes nebijome ir bendraujame su žmonėmis. Dar karta pasveikina ir linki sėkmės.

Vilniaus bendrabučiai

Vakare (apie 18:00 val.) nusprendėme aplankyti bendrabučius. Lyja. Pasirinkome ne pačius patraukliausius Vilniaus bendrabučius. Juose dažnai lankausi dirbdamas Vilniaus savivaldybėje Socialinių reikalų komiteto pirmininku. Komandai buvo šokas. Tik įėjus – kanalizacijos tvaikas. Vaikai auga laiptinėse. Gyvenimas verda laiptinėse. Prie skalbimo mašinos gyventojai sėdi ir saugo skalbinius. Pamirštas Vilnius. Normalūs žmonės, negalėtum pasakyti, kad asocialūs. Augina gražius vaikus. Tiesiog nemoka gyventi laukinio kapitalizmo sąlygomis. Socialinis šokas į naudą. Gyventojai vėl stebisi, kad pas juos lankosi pats kandidatas.

Grįžtame 21:30 val. Jungiame filmą „Nacionaliniai politikos ypatumai“.

23:50 val. Labanakt. Rytoj vėl rinkiminė kampanija.