Jo metu savo trumpametražį filmą pristatys kompanija „Geri filmai“ ir gros diskžokėjai Fast Eddie&Mo.

„Balsavimas – viena iš pilietinės raiškos formų. Mums visai nesvarbu, už ką bus balsuojama, nes tai yra kiekvieno asmeninis reikalas. Svarbiausia, kad jaunimas susimąstytų, kokią Lietuvą jie nori matyti ir kas galėtų kurti tą viziją, - pranešime cituojama JKLJS pirmininkė Laura Dzelzytė. – Net jei sąrašuose nėra jų lūkesčius atitinkančių programų, svarbu pasirinkti tam, kad ateityje galėtume kažką laikyti atskaitingais“.

Šio projekto vadovė Ieva Davydenko tikisi, kad koncertas rinkimų dieną taps švente kiekvienam bei ženklu, jog galime džiaugtis savo galimybe išreikšti pilietinę nuomonę.

„Rinkimus gaubia didžiulis nepasitikėjimas, tačiau negalime leisti, kad jaunimas užsikrėstų cinizmu ir apatija. Mes turime degti ateitimi ir noru kurti savo šalį ir taip neatitolti nuo jos. Tokių jausmų ir lietuviško identiteto puoselėjimas yra pagrindinė užsienio lietuvių bendruomenių užduotis”, – pabrėžė L. Dzelzytė.

Šis renginys – tik viena JKLJS projekto „Lietuvos ateitis“ dalių. Rugpjūtį startavo naujas interneto puslapis lietuvosateitis.com, o rugsėjo 12 d. Londone įvyko pirmasis diskusijų klubo „Lietuvos ateitis“ susitikimas, kuriame buvo klausiama, ar lietuviai, gyvenantys už savo šalies ribų, jaučiasi esą Lietuvos dalis.

Šį projektą remia Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga, finansuoja Tautinių mažumų ir išeivijos bei Jaunimo reikalų departamentai, jis rengiamas bendradarbiaujant su Lietuvos ambasada Londone.

JKLJS spalio 12-ąją 16 val. (Grinvičo laiku) kviečia jaunimą atvykti į ambasadą adresu 84 Gloucester Place, London W1U 6AU masiniam jaunimo balsavimui. Po to visi raginami vykti į „Capirinha Jazz bar“ (adresu 177 Archway Road, London N6 5BL), kuriame 20 val. prasidės vakarėlis. Visų, kurie balsuos ir turės balsavimo lipduką, laukia staigmena.

Daugiau informacijos pateikiama puslapyje lietuvosateitis.com arba elektroniniu paštu lietuvos.ateitis@jkljs.org.

Balsavimo punktų adresai ir daugiau informacijos apie balsavimą Didžiojoje Britanijoje pateikiama čia.