Trys ketvirtadaliai Kinijos gyventojų paskutiniąsias Arklio metų akimirkas praleido žiūrėdami specialią naujametinę programą, kurią rodė valstybinis televizijos kanalas CCTV, teigiama šio transliuotojo interneto svetainėje.

Pasak CCTV, speciali keturių valandų trukmės laida, skirta pavasario šventei, buvo rodoma net po vidurnakčio ir prie ekranų sukvietė 75 proc. kinų šeimų. Jeigu šis skaičius tikslus, pramoginė laida galėtų pasigirti puikiu žiūrimumu - Kinijoje šiuo metu gyvena 1,3 mlrd. žmonių.

Programos vedantieji, pristatydami dainas ir juokingus siužetus patriotizmo, šeimos bei meilės temomis, nuolat įterpdavo užuominų apie "kinų tautos didybę".

Likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio, į milžinišką indą buvo išpiltos pakuotės su žemėmis, atkeliavusios iš 31 Kinijos provincijos, tarp jų ir Hongkongo, Makau bei Taivano (pastarąjį Pekinas laiko atskalūnišku regionu).

Keli tūkstančiai žmonių Pekine degino smilkalus ir į Baltojo Debesies (Baiyunguano) šventyklos šulinius mėtė pinigus norėdami užsitikrinti, kad tradiciškai ne itin sėkmingais laikomi Ožkos metai būtų jiems palankūs.

Naujiesiems Mėnulio metams skirtos šventės tęsis savaitę, o dauguma kinų į darbus kibti planuoja tik nuo vasario 10-osios.