Kaip BNS sakė festivalio koordinatorius Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta, V.Adamkus yra pakviestas tapti šiuo metu kuriamos festivalio Tarybos, kuri rūpinsis festivalio vystymusi, garbės nariu. Festivalio rengėjai prezidentui įteikė vardinį atminimo medalį, kuriame pavaizduotas Pažaislio vienuolynas bei Kauno miesto herbas.

Susitikime pasidžiaugta, kad plečiasi festivalio geografija - koncertai rengiami ne tik Pažaislyje ir Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose - Plungėje, Zapyškyje, Birštone ir kitur.

Šiais metais aštuntą kartą rengiamas Pažaislio festivalis vyks nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 dienos. Vienas pagrindinių šių metų festivalio akcentų, organizatorių teigimu, bus Mindaugo karūnavimo 750-osioms metinėms skirtas spektaklis "Mindaugas". Spektaklis, kurį režisuos Vytautas Grigolis, bus pastatytas pagal įvairių rašytojų darbus apie Lietuvos karalių Mindaugą.

Net tris mėnesius vykstantis Pažaislio festivalis paprastai sulaukia daug muzikos mylėtojų dėmesio. Pernai festivalyje vyko 30 koncertų, kuriuose grojo ir dainavo 1100 atlikėjų, tarp kurių ir pasaulinės klasikos žvaigždės - vienas žymiausių lenkų kompozitorių Krzysztofas Pendereckis (Kšistofas Pendereckis), vienu gražiausių sopranų pasaulyje laikoma Cheryl Studer (Šeril Študer), legendiniai pianistai Paulas Badura-Skoda (Polas Badura - Skoda) ir Lazaras Bermanas.