Negalvojantys lietuviai, matyt, elgsis pagal savo negalvojimą, bet svarstantys ir apsisprendžiantys ne tuščiai - tie gali tarti svarų žodį. Todėl stengiamasi juos atkalbėti, naudojant dar ir triuką: balsuok prieš visus, tai yra nebalsuok už nieką, tegul visi ir viskas Lietuvoje eina skradžiai! Į šias pinkles įvelti populiarūs dainininkai Marijonas Mikutavičius, Veronika Povilionienė - nemaža politinių destruktorių sėkmė. Išgirdęs apie tai per radiją ir kalbėdamas po atlaidų Pivašiūnuose su nemažu būriu svečių arkivyskupas Sigitas Tamkevičius nusistebėjo tokiais šūkiais: "Ir koks šėtonas jiems protą sumaišė?"

Vis dėlto propagandinis darbas šia kryptimi dirbamas, dėl to susirūpinęs ir prezidentas Valdas Adamkus: "Populistai kaip tik ir naudojasi tuo, kad nemaža dalis mąstančių rinkėjų lieka namie ir neateina prie balsadėžių." Todėl "reikia ateiti ir balsuoti už tuos politikus, kurie veikia, o ne tik kalba, kurie turi realius planus, kaip įgyvendinti tai, kas būtina Lietuvai".

Žmonės įtikinėjami nebalsuoti, nes naujas Seimas esą nebūsiąs geresnis, o gal net blogesnis. Taip, atsitiktinių loterijos žaidėjų labai daug. Gali visaip nutikti, bet neteisinga iš anksto nuleisti rankų: nebalsuosiu. Toks lietuvis, nuleistomis rankomis ir nusmukusiomis kelnėmis, nebūtų išlikęs per šimtmečių vargus. Ir būsimo Seimo galimybės, valstybės vadovo nuomone, priklausys nuo visuomenės: "Jeigu ji nepatikės tuščiais pažadais, bet rinksis atsakingai, girdės, ką sako realistiškai kalbantys kandidatai, ir nepasiliks namie, o eis balsuoti, manau, galime turėti ir kitokį Seimą."

Visa tai buvo pasakyta per išsamų V.Adamkaus interviu su žurnalistu Stasiu Gudavičiumi ("Kauno diena", 2008 09 10). O "Verslo žinių" portalas apibendrino tiesiog priešingu pavadinimu: "Prezidentas: referendumas - kvailinimas, o rinkimuose nėra iš ko rinktis". Tai ką, prezidentas mėgina numušti norą eiti balsuoti? Žinoma, ne, ką tik matėme, jog ragina priešingai, bet kažkieno anoniminis rašiklis sukurpė štai tokį pavadinimą - klastotę.

Dar vienas ženklas, kad kovojant dėl kėdės, verslo, netgi dėl Rusijos ar Lietuvos bus nesibodima net prezidento minties iškraipymų. Jeigu visuomenė rinksis atsakingai ir eis balsuoti, galime turėti kitokį

Seimą, - aiškiai jo pasakyta. Kas iš prezidento žodžių padarė: "...nėra iš ko rinktis", vertas apibūdinimo, kurio verčiau nesakysiu.

Dėl beprasmio referendumo - irgi aiškiai. TS-LKD partijos politikos komitetas dėl šio balsavimo suformavo savo nuostatą, kuri bus paskelbta.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją