– Koks yra euro ir lito santykis?

– O Dievuli… Trys. Keturi. Penki. Nesakau „po kablelio“. Toks santykis – pats smagiausias.

– Kas yra Estijos prezidentas?

– Jėzus Marija… Toomas Ilvesas.

– Indijos sostinė?

– Indijos sostinė?

– Taip.

– Tai čia bus kaip Vašingtonas ar nebus?.. Nežinau… Delis.

– Kas anksčiau Lietuvoje buvo vadinamas apskrituliu?

– Apskrituliu?

– Taip.

– Čia tai man baisiausia į širdį... Apskritimas.

Teisingi atsakymai

Lietuvos bankas yra nustatęs tokį lito ir euro santykį – 1:3,4528.

Estijos prezidentas yra Toomas Hendrikas ilvesas.

Oficiali Indijos sostinė yra Naujasis Delis, Delio metropolijos dalis. Iki 1911 m. Indijos, kuri tuomet buvo britų kolonija, sostine buvo Kalkuta. Delis buvo kelių senovės ir viduramžių imperijų finansinis bei politinis centras.

Apskrituliu anksčiau buvo vadinamas nulis. Manoma, kad lietuvių leksikografijoje žodis „nulis“ greičiausiai pasirodė tik XVIII a. Žodynuose galima rasti ir kitų šio žodžio formų: nulė, niulis, nuolis, zeras, zero.

Išgirdęs paskutinį klausimą A. Vidžiūnas užpylė savais klausimais: „O kas anksčiau buvo vadinamas sauobuoliu? Trykšliu? Trikampijonote?“ ir čia pat „išvertė“ šiuos žodžius į „dabartinius“: apelsinas, fontanas, trigonometrija. „Gal ne apskritimas. Nežinau, gal ne apskritimas. Atsiprašau“, - apgailestavo eksparlamentaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją