Programos bandytojai gavo jos kopijas praėjusių metų lapkričio mėnesį. Prieš tai jie turėjo pasirašyti dokumentą, kad niekur neskelbs informacijos apie “Internet Explorer 6”.

Tai, kad programos bandomoji versija atsirado tinklapiuose “The-Ctrl-Alt-Del.com” ir “FileClicks”, “Microsoft” pastebėjo pirmadienį anksti ryte. Į tai bendrovė sureagavo gana greitai – “FileClicks” puslapyje šiuo metu visiškai nebėra jokios su IE6 susijusios informacijos, o svetainėje “The-Ctrl-Alt-Del.com” pirmadienio vakarą dar buvo likęs užrašas “patys drąsiausi iš jūsų gali išbandyti “Internet Explorer 6” jau dabar”, tačiau nei viena nuoroda neveikė, o šalia buvo įdėtas pranešimas, kad visos bylos pašalintos iš tarnybinės stoties bendrovės “Microsoft” prašymu.

Bet kokias išvadas apie naujosios naršyklės skirtumus nuo dabartinių galima daryti tik iš tinklapiuose likusių paveikslėlių. Naujoji IE6 versija labiau susieta su “Microsoft” portalais ir kitais interneto projektais. Dar įkyresnės naršyklėje pateiktos nuorodos – kaip muzikinis portalas vartotojui siūlomas “WindowsMedia.com”, tinklapio apie keliones vietoje – svetainė “Expedia”, taip pat numatyti specialūs mygtukai “Windows Media Player” paleidimui ir “Microsoft” teikiamų vaizdo bylų peržiūrai, bei interneto radijo klausymui. Be to, IE6 patalpintos nuorodos į kitus “Microsoft” interneto projektus - tinklapius “MSNBC News”, “MSN Search” ir “Encarta Enquire”.

Bendrovės atstovai teigė, jog “Microsoft” nesiruošia leisti “Internet Explorer 6” kaip atskiros programos. Naujoji naršyklė bus prieinama tik kaip operacinės sistemos “Whistler” sudedamoji dalis (reiktų paminėti, jog bandomoji IE6 versija veikė tik su “Windows 2000”).

Vėliau tinklapyje “The-Ctrl-Alt-Del.com” buvo skelbiama, kad naršyklę dar galima atsisiųsti iš vienos Prancūzijos interneto svetainės.