„Nesu iš tų žmonių, kurie mėgsta sėdėti ant dviejų kėdžių. Rinkimuose dalyvausiu jau ne kaip savivaldybės tarybos narys”, - sakė E. Lementauskas.

Tapęs kandidatu į Seimą E. Lementauskas įgytų teisinę neliečiamybę, kurią panaikinti galėtų Vyriausioji rinkimų komisija, o išrinkus į Seimą - tik parlamentas.

„Procesas jau ir taip neleistinai ilgai vilkinamas. Tikiuosi kuo greitesnės jo baigties. Tikrai nesiruošiu slėptis už jokio mandato”, - patikino politikas.

„Per pastarąjį pusmetį savo kailiu patyriau akivaizdžių žmogaus teisių pažeidimų. Mūsų įstatymuose dar yra palikta daugybė spragų, kurias reikia lopyti. Toks bus mano darbas Seime”, - aiškino „tvarkietis”, paklaustas, kodėl nusprendė siekti parlamentaro mandato.

Penktadienį E. Lementauskas teigė dar negalįs pasakyti, kokią vietą kandidatų sąraše jam suteiks partija. „Tvarkos ir teisingumo” kandidatų sąrašas turėtų paaiškėti šį sekmadienį per partijos tarybos posėdį.

DELFI primena, kad E. Lementauskas, kaip ir kiti du Vilniaus tarybos nariai Gintaras Kazakas ir Audrius Butkevičius, yra įtariamas tarybos nario, konservatoriaus Vido Urbonavičiaus papirkimu.

Bylą tiriantys prokurorai šią savaitę žiniasklaidai žadėjo, kad byla dar iki rinkimų gali pasiekti teismą.