Anot jos pranešimo, Politinių partijų įstatymas numato, kad politinės partijos, ketinančios dalyvauti rinkimuose, ne vėliau kaip prieš 65 dienas iki pirmųjų tais metais vyksiančių rinkimų privalo pateikti šiai ministerijai savo narių sąrašus. Įstatymas numato, kad partijoje turi būti turi ne mažiau kaip 1 tūkst. narių

Nustačiusi, kad sąrašas atitinka reikalavimus, Teisingumo ministerija apie tai praneša Vyriausiajai rinkimų komisijai. Narių skaičius šiame pranešime nenurodomas.

Pagal Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą, informacija, susijusi su fizinio asmens rasine ar etnine kilme, politiniais, religiniais, filosofiniais ar kitais įsitikinimais, naryste profesinėse sąjungose, sveikata, lytiniu gyvenimu, taip pat informacija apie asmens teistumą, yra ypatingi žmogaus duomenys.

Valstybės tarnautojai, teikdami asmenims informaciją, privalo vadovautis Teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatymu.

Jame minėti ypatingi asmens duomenys apibrėžiami kaip privati informacija. Įstatymas leidžia pareiškėjui gauti privačią informaciją apie save, tačiau nenumato galimybės teikti ypatingų asmens duomenų tretiesiems asmenims. Tokios teisės neturi net pačios partijos.