• "Juokinga"

    Prieš rinkimus internetas "praturtėja" daugelio kandidatų asmeniniais puslapiais. Rinkimams pasibaigus, didesnė internetinių puslapių dalis paliekama likimo valiai, tad aplankius juos lieka daug neaiškumų.

    Tebėra

    Iki šiol galima apsilankyti asmeninėje eksministro ir eksparlamentaro Juozo Galdiko pernai sukurtoje interneto svetainėje. Joje pažymima, kad J.Galdikas - vis dar Seimo narys.

    Tą patį galima sužinoti ir apie S.Kaktį. Gana išsamus ir patrauklus puslapis nebuvo atnaujintas nuo pernai įvykusių Seimo rinkimų dienos. Todėl jį perskaitę galime sužinoti, kad S.Kaktys tebėra Konservatorių frakcijos Seime seniūno pavaduotojas bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys.

    Asmeninių interneto svetainių sąraše galima rasti ir nuosaikiosios konservatorės Nijolės Oželytės pavardę. Tačiau po nesėkmingų jai rinkimų eksparlamentarės smagus ir šmaikštus puslapis buvo panaikintas.

    Visi į Seimą išrinkti politikai turi asmeninius puslapius Seimo svetainėje, tačiau vienas kitas tebeturi ir specialiai rinkimams sukurtus asmeninius puslapius.

    Pavyzdžiui, Naujosios sąjungos (socialliberalų) parlamentaras Vytautas Kvietkauskas iki šiol nėra atnaujinęs asmeninio puslapio, todėl perskaitę jį sužinome, kad V.Kvietkauskas "šiuo metu vėl dirba Vilniaus televizijoje, rengia laidas Lietuvos politinio ir ekonominio gyvenimo temomis".

    Prezidentai

    Po 1998 m. įvykusių Prezidento rinkimų internete vis dar galima rasti visų kandidatų, išskyrus Artūro Paulausko, asmeninius puslapius.

    Daugiausia internete V.Adamkaus puslapių. Vieną jų dar 1997 m. sukūrė JAV aplinkos apsaugos mokslinio tyrimo centras. Iš šio puslapio sužinome, kiek metų čia V.Adamkus dirbo, ką nuveikė, kada išėjo į pensiją. Tačiau ir šiandien jame perskaitysime, kad šiuo metu V.Adamkus yra išėjęs į pensiją ir drauge su žmona Alma gyvena JAV, Ilinojaus valstijoje.

    Internete galima pasiskaityti 1998 m. į Prezidento postą kandidatavusių Vytenio Andriukaičio, Kazio Bobelio, Rimanto Smetonos ir Rolando Pavilionio internetinius puslapius.

    Savo dizainu ir informatyvumu jie vargu ar galėtų konkuruoti su Vytauto Landsbergio asmeniniu puslapiu.

    Atsivertę pastarąjį interneto vartotojai ir šiandien kviečiami dalyvauti Prezidento rinkimų loterijoje, kurioje galima laimėti susitikimą su Prezidentu V.Landsbergiu ir pokalbį loterijos dalyvio namuose; vakarienę su V.Landsbergio šeima; šeimyninę fotografiją su V.Landsbergiu Prezidento darbo kabinete; V.Landsbergio knygą su autografu; V.Landsbergio rinkimų kampanijos suvenyrus.

    "Juokinga"

    Panaršius internete galima atrasti dar vieną faktų šiukšlyną prieš porą metų sudarytą žinyno "Kas yra kas" internetinį variantą. Apie Lietuvos politikus norintis sužinoti asmuo bus informuotas, kad Lietuvos Seimo sudėtis visiškai nepakito ir jo pirmininkas tebėra V.Landsbergis.

    Jeigu tikėsime šio internetinio žinyno duomenimis, Seimo kontrolieriumi tebedirba Stasys Stažys, Seimo pirmininko pavaduotojais tebėra Romualdas Ozolas ir Arvydas Vidžiūnas, o Algirdas Gricius Prezidento Algirdo Brazausko patarėjas užsienio politikos reikalams, Albinas Pilipauskas - ministro pirmininko atstovas spaudai.

    Česlovas Blažys šiame žinyne vadinamas vidaus reikalų ministru, Andrius Kubilius - ministru pirmininku nuo 1999 metų lapkričio 3 dienos, Gediminas Vagnorius - Tėvynės sąjungos Lietuvos konservatorių partijos valdybos pirmininku, o Mečys Laurinkus - Seimo nariu ir pan.