Nociagaloje – paskutinė šios vasaros Panevėžio apskrities 5-osios rinktinės jaunųjų šaulių mobilioji stovykla. Beje, Panevėžio apskrities jaunieji šauliai tris pamainas stovyklavo ir Nemirsetoje.

Stovykla Nociagaloje atidaryta rugpjūčio 8 dieną. Į iškilmingą stovyklos atidarymo ceremoniją atvyko Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Juozas Širvinskas, KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Ričardas Leikus, apskrities viršininkė Gema Umbrasienė, Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio prezidiumo pirmininkas dimisijos kapitonas Jonas Čeponis, Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono kapelionas kapitonas Saulius Kasmauskas.

Išmaudė

Stovyklos atidarymas pasibaigė krikštynomis. Jų metu jaunieji šauliai susitiko su Panevėžio miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovais, kurie pristatė gaisrų gesinimo techniką. Po to ugniagesiai stovyklautojus netikėtai išmaudė stipria vandens srove.

Mobilioji vasaros stovykla tęsėsi septynias dienas. Jaunieji šauliai mokėsi saugiai elgtis su ginklais, mokėsi valdyti ginklą. Vyko rikiuotės, pirmosios medicinos pagalbos užsiėmimai, įvairios ekstremalios pratybos. Stovyklautojams teko išbandyti kliūčių ruožą – „Šaulių taką“. Paaugliai susitiko su Panevėžio miesto VPK kinologais, vyko galiūnų konkursai, vakarojo prie laužo, dalyvavo tatuiruočių ir šlapių marškinėlių šou bei išbandė jėgas orientacinio sporto ir antikos varžybose.

Ideali vieta stovyklauti

Stovyklos viršininkė Gitana Murauskienė pasakojo, kad mobilioje jaunųjų šaulių stovykloje savaitę ilsėjosi 100 vaikų iš įvairių Panevėžio apskrities miestų bei miestelių. „Nociagala – ideali vieta rengti mobilias jaunųjų šaulių stovyklas. Netoli miestas, patogus susisiekimas. Ir ne tik tai. Teritorija aptverta, todėl vaikai jaučiasi saugūs. Patogu rengti įvairius žaidimus, estafetes. Vaikams stovyklauti čia patinka“, – tvirtino stovyklos viršininkė.

Pasak G.Murauskienės, neišvengta, kaip ir kiekvienoje stovykloje, ašarų. „Pradžioje verkiama todėl, kad vaikams sunku priprasti prie stovyklavimo sąlygų, o per uždarymą verkia todėl, kad susidraugavę vaikai nenori išsiskirti. Kaip ir kiekviena stovykla, taip ir ši pasibaigia apklausa. Anketos jaunieji šauliai rašo, kad patiko stovyklauti ir kad norėtų tokiose stovyklose dalyvauti dar ne kartą.“