Daugelyje pasaulio šalių veikia įstatymai, ribojantys tokio paveldėjimo galimybę. Bet JAV ir kitur teisininkai seniai išrado būdą apeiti apribojimus. Testatoriui tereikia ne tiesiog užrašyti savo santaupas keturkojui numylėtiniui, o įkurti labdaros fondą, kurio vienintelis tikslas būtų rūpinimasis nepakartojamais kate arba šunimi. Šitaip ir pasielgė "Trouble" savininkė.

Virėjas, vairuotojas ir kabrioletas šuniui

Pirmą kartą istorijoje palikimas keturkojui draugui buvo skirtas Rusijoje devynioliktame amžiuje. Pirklė Marja Leontjeva iš Ugličo paliko daugiau kaip 100 tūkstančių rublių (tais laikais didžiulius pinigus) sarginiam šuniui Serko.

Šiek tiek vėliau prancūzas baronas de Zuare paliko 150 tūkstančių frankų danų dogui Tigrui. Jungtinėse Valstijose pirmu žmogumi, užrašiusiu visą savo turtą gyvuliams, laikomas Kolambuso miesto gyventojas Jonathanas Jacksonas, nurodęs savo paveldėtojams pastatyti bendrabutį katėms su patogiais miegamaisiais, valgykla, biblioteka ir koncertų sale (kur katės galėtų mėgautis muzika) ir patogiu stogu pasivaikščiojimams.

Neoficialiais duomenimis, vien tik JAV yra iki milijono testamentų, kuriuose minimi namų augintiniai.

Turtingiausiu gyvuliu pasaulyje šiandien laikomas šuo, vardu Giunteris Ketvirtasis, sąskaitoje turintis 324 milijonus dolerių. Turi nuosavą namą užmiestyje, automobilį BMW sulankstomu stogu, vairuotoją, virėją ir būrį tarnų. Pinigus jis paveldėjo iš... kito šuns, savo tėvo, vardu Giunteris Trečiasis.

O šis savo ruožtu - 1991 metais iš savo savininkės, vokietės milijonierės Karlotte von Liebenstein. Sklando gandai, jog šiuo metu patikėtiniai ieško šuniui nuotakos, kuriai teks pasirašyti vedybų sutartį.

Ištekėjusi už šuns

Dėl savininko, kino prodiuserio Rogerio Dorkasso, juridinio neišprusimo neteko 65 milijonų dolerių palikimo šuo Maksimilijanas. Kino prodiuserio našlė pasinaudojo tuo, kad dokumentai buvo įforminti šuniui kaip žmogui... ir ištekėjo už jo. Po to pasiekė, kad jos "sutuoktinį" pripažintų neveiksniu ir tapo turto globėja. Netrukus misis Dorkass antrą kartą tapo našle.

Visiškai nepasisekė turtingos kalifornietės našlės Mary Murphy mylimai kalaitei. Testatorė nurodė po savo mirties... užmigdyti ir ją, "kad išvaduotų minėtąją nuo moralinių kančių, susijusių su šeimininkės netektimi".

Laimė, kalaitę užstojo kovos prieš žiaurų elgesį su gyvuliais draugija, kuri įrodė, jog sveiko ir jauno šuns numarinimas prieštarauja Kalifornijos įstatymams.

ŽINOMIAUSI GYVŪIAI MILIJONIERIAI:

1. Keturiolika Richelieu kačių

Kardinolas Richelieu paskyrė joms visą savo turtą.

2. Pudelis Toby Rice

Milijonierė Ella Wendell paliko jam 15 milijonų dolerių.

3. Katė Tinker

Rasta šiukšlyne tapo namo savininke Londone.

4.Persiškos katės

Gavo palikimą iš šeimininko Freddie Mercury.

5. Jorkšyro terjeras

Jeanas Polis Belmondo testamente paminėjo savo šunelį.

6. Labradorė Flossy

Drew Barrymore paliko jai trijų milijonų vertės namą.